• Voetbalvereniging Drachten is opgericht op 21 april 1921, dus vandaag vieren we ons Eeuwfeest. Honderd jaar geleden plaatste een aantal jongeren een advertentie in de “Dragtster Courant” om belangstellenden enthousiast te krijgen voor het voetbalspelletje. Met succes: de eerste wedstrijden werden gespeeld op het V.V.V.-terrein aan Het Zuid. Het was de start van een roemrijke geschiedenis van onze mooie club.

Natuurlijk hadden we ons de viering van dit heugelijke moment anders voorgesteld. Oók omdat 100 jaar v.v. Drachten tegelijk 100 jaar voetbal in Drachten en (verre) omgeving betekent. We willen dit prachtige jubileum graag vieren, maar we willen het wel goed vieren. De plannen zijn er…

Het waren (zijn) mooie plannen om dit uitzonderlijke moment te vieren. Tot sinds vorig jaar maart Corona op ons pad kwam en er ook een jaar later nog niet veel mogelijk is. Natuurlijk kunnen en willen we dit moment niet stilletjes zomaar voorbij laten gaan. Een 100 jarig jubileum is bijzonder en verdient het om groots gevierd te worden. Middels de jeugd zullen we iedereen toch het idee geven dat we jarig zijn. Wanneer de situatie het toelaat nemen we het gehele komende seizoen om activiteiten te organiseren voor àl onze leden, met een nieuw hoogtepunt in april 2022.

Maar “first things first”: Laten we hopen dat we in de komende maanden kunnen terugkeren naar “gewoon” competitievoetbal, trainingen van jeugd en senioren zoals we dat gewend zijn, gezelligheid in de kantine na afloop van trainingen en wedstrijden en alle andere mooie dingen die we nu zo missen.

We snakken allemaal naar betere tijden en zodra het mogelijk is zullen de voorbereidingen zeker weer worden opgepakt. Het feest komt er!

Tot gauw,

Durk Meijer, voorzitter