• Mahmoud "Lid in de Orde van Oranje-Nassau"

  23 apr 2022
  |
  • 0
 •  “Het heeft Zijne Majesteit de koning behaagd…”

   

  Wat zijn wij trots op onze Super-vrijwilliger Mahmoud Bahrami. Vandaag werd hij op ‘zijn’ De Peppel “overvallen” door burgemeester Jan Rijpstra. Uit zijn handen ontving hij de onderscheiding met bijbehorende versierselen als “Lid in de Orde van Oranje-Nassau”.

  Dat Mahmoud deze grote eer terecht te beurt valt zal niemand bestrijden. Hij is goud waard voor onze prachtige vereniging. En dat al vanaf 2006! Zelf van oorsprong natuurlijk zelf een begenadigd voetballer: Hij kwam uit voor verschillende vertegenwoordigende nationale elftallen van Iran. Nadat hij met zijn gezin heeft moeten vluchten na het afzetten van de Sjah, kwam hij na wat omzwervingen terecht in Drachten en bij v.v. Drachten. Daar trapt hij op zijn toch inmiddels respectabele leeftijd nog wekelijks een balletje mee bij de veteranen. En fanatiek! 

  Mahmoud kent iedereen bij de club en iedereen kent hem, ook veel scheidsrechters en tegenstanders. Hij Is 6 dagen en/of avonden in de week op De Peppel en is goud waard voor de vereniging. Hij zet het hoofdveld uit en kalkt iedere week de lijnen.  Op de trainingsavonden geeft hij de materialen uit en houdt precies bij of alles ook weer terugkomt na de training. En kom niet met een bal minder terug... 

  Na afloop komen de hesjes weer netjes aan de haakjes en de ballen weer keurig in de rekken. Op maandag draait hij de was van de afgelopen week en weekend. 

  Op zaterdag en zondag is hij als eerste op de club en gaat als laatste weg uit de kleedkamers. Ook dan geeft hij de materialen uit, ook aan uitspelende teams. In de pauzes zorgt hij voor ranja bij de jongere jeugd en voor thee bij de rest. Voor de begeleiding en supporters is er ook vaak een kopje koffie. 

  In de wintermaanden "verwent" hij de trainende leden regelmatig met een warm bakje thee. En dat alles al ruim 15 jaar. 

  Mahmoud is één van de uithangborden van de club en een lichtend voorbeeld hoe integratie ook kan en misschien zelfs wel zou moeten.. 

   

  Ook langs deze weg feliciteren we Mahmoud van harte met deze zeer terechte blijk van waardering.