• Jeugdvoetbal bij vv Drachten

  VV Drachten vindt het erg belangrijk dat haar spelers in een veilige omgeving voetballen, waarbij plezier en het ontwikkelen van een eigen voetbalbeleving centraal staan.
  De jeugdafdeling staat daarom voor spelvreugde, sportiviteit en persoonlijke ontwikkeling, op zowel recreatief- als prestatief niveau.


  In de jongste jeugd wordt dit gestimuleerd door voetballers zoveel in te delen met leeftijdsgenoten en zoveel als mogelijk bij vriendjes of vriendinnetjes. Bij de overstap naar de het grote veld wordt daarnaast ook gekeken naar het voetbaltalent, zodat de spelers zich op hun eigen niveau kunnen ontwikkelen.

  In het op eigen tempo ontwikkelen van de jeugdvoetballers spelen onze gemotiveerde jeugdtrainers, veelal uit de eigen geledingen, een belangrijke rol. We bieden onze trainers de mogelijkheid zichzelf te ontwikkelen door cursussen en trainingsmethodes aan te bieden. Daarbij zorgen we voor de beste materialen en faciliteiten.

  Dit voorbeeld past perfect bij een van de belangrijkste kernwaardes van VV Drachten, namelijk dat wij samen met de leden een vereniging willen zijn. Een lidmaatschap is daarom méér dan voetballen alleen. Een vereniging kan niet zonder de inzet van vrijwilligers en daarom wordt van een ieder een bijdrage verwacht aan een gezond verenigingsleven. Denk hierbij aan het draaien van een kantinedienst, een wedstrijd fluiten of het leiden van een team.

  De jeugdafdeling is voor VV Drachten van enorm belang, het is de levensader van de vereniging. Prachtig voorbeeld hiervan is ons 1e elftal, maar ook onze overige seniorenteams die bijna helemaal bestaan uit spelers die jarenlang in onze jeugdafdeling hebben gevoetbald!

  De jeugdafdeling bestaat uit een jeugdbestuur, coördinatoren, technische commissie, trainers en natuurlijk het allerbelangrijkst honderden fanatieke jeugdvoetballers!