• Dag voetbalvrienden en -vriendinnen,

De afgelopen periode is met een grote groep vrijwilligers gewerkt aan de teamindelingen voor volgend seizoen. Voor de afdeling meiden en vrouwen loopt dat proces nog. Daarnaast zijn voor de meeste teams inmiddels trainers gevonden en (bege)leiders gepolst. Graag delen we dan ook alvast de voorlopige indeling voor 2020-2021. Dat doen we nu om alvast wat duidelijkheid te creëren naar onze leden. We realiseren ons ook dat er in de zomer vaak nog leden bij komen, maar gezien de deadlines die ons door de bond worden gesteld en de vraag vanuit de club naar vroegtijdige duidelijkheid willen we onze leden langs deze weg wel alvast informeren,

De voorlopige indeling is tot stand gekomen met medewerking van coördinatoren, trainers, leiders èn een intern apparaat van 'scouting'. Deze interne scouting zorgt voor een zo volledig mogelijke objectiviteit van indelen en helpt waar nodig bij het maken van keuzes.

Plezier staat binnen vv Drachten voorop en daarom kiezen wij ervoor, zeker in de onderbouw, om zoveel als we kunnen rekening te houden met sociale aspecten. Doordat wij werken met een vaste leerlijn, kunnen we alle teams inhoudelijk dezelfde kwalitatieve trainingen bieden. Het kan voorkomen dat we niet alle onderlinge banden tussen spelers helemaal 100% in beeld hebben. Daarover kunnen we altijd in gesprek. We doen in elk geval ons best het zo goed en eerlijk mogelijk te verdelen.

Trainers en leiders zijn essentieel voor de vereniging: zij zorgen ervoor dat spelers wekelijks de juiste begeleiding krijgen en zich daardoor ongemerkt (of spelenderwijs) ontwikkelen in het voetbalspel. Ons motto is om naast plezier voornamelijk te coachen op inzet en doorzettingsvermogen als belangrijke voorwaarde om ergens te komen.

Ouders die het leuk vinden om daar iets in te betekenen, al is het maar 1 uurtje in de week, zijn van harte welkom om zich aan te melden via hjo@vvdrachten.nl. We kunnen faciliteren in oefenstof en begeleiding, dus voetbalervaring is niet persé een vereiste.

Voor sommige teams geldt dat we nog zoeken naar trainers en leiders.

Wat doet een trainer: 2x in de week, 1x in de week, 1x in de 2 weken een uurtje vrijmaken om het team waar hun kind in speelt te begeleiden. De oefenstof wordt kant en klaar aangeboden en er is voldoende ondersteuning om te helpen bij vragen.

Wat doet een leider: communicatie over het schema van wedstrijden, wassen van kleding, vervoer bij uitwedstrijden, éénmalige kantinediensten van ouders en events die vanuit de club aangeboden worden. Ook hiervoor zijn formats beschikbaar en is voldoende hulp te krijgen.

De voetbalschool van vv Drachten zal ook in het nieuwe seizoen weer van start gaan. Informatie daaromtrent volgt uiterlijk vlak voor de aanvang van seizoen 2020-2021.

Vanaf maandag 1 juni gaan we starten in de nieuwe samenstelling van de teams. Het kan zijn dat er ook trainingstijden gaan wijzigen, omdat 20 jeugdteams, een meidenteam, 5 seniorenteams, een CP-team, een vrouwenteam, de veteranen, keeperstraining en de voetbalschool verdelen over 2 velden in de week is een aardig karwei. We proberen ook hierbij met zoveel mogelijk zaken rekening te houden.

Veel voetbalplezier in het nieuwe seizoen en hopelijk tot snel op De Peppel.

Met vriendelijke groet,

Jeugdbestuur vv Drachten