• “Het heeft Zijne Majesteit de koning behaagd…”

27 apr 2021
    • 0
  • Wat zijn wij trots op onze Super-vrijwilligers Tom de Groot en Trienke Zwerver. Vandaag werden zij thuis “overvallen” door burgemeester Jan Rijpstra. Uit zijn handen ontvingen ze de onderscheiding met bijbehorende versierselen als “Lid in de Orde van Oranje-Nassau”.
    In de pers staat een zeer beperkte opsomming van het vele werk dat beiden hebben verricht en vaak nog verrichten en het grote belang dat beiden voor onze vereniging hebben.

Die lijst is verre van volledig, net zoals dat geldt voor onderstaande opsomming:

Trienke is voor iedereen natuurlijk vooral de "moeder van de club". Zij kent (bijna) iedereen en iedereen kent haar. Daarnaast was ze jarenlang trainster en coördinator bij de jongste jeugd, verzorgde ze de ontvangstcommmissie op zaterdagmorgen, draait kantinediensten, doet de was van het 1e en 2e en organiseert sinds 2005 de Grote Clubactie. Samen met Tom tekent zij ook voor de organisatie van het jaarlijkse, onderlinge Kerstzaaltoernooi en zijn ze samen verantwoordelijk voor het kleding- en materiaalbeheer.

Tom werd zo’n 50 jaar (!) geleden lid van de vereniging en daarmee ook het gezicht van de club. Natuurlijk eerst als spelend lid, maar al redelijk snel werd hij grensrechter bij het eerste elftal, dat destijds op het allerhoogste amateurniveau speelde. Betrekkelijk jong ook volgde hij zijn vader op als wedstrijdsecretaris, een functie die hij al 40 (!) jaar voor v.v. Drachten invult. We denken dat er bij de KNVB weinig wedstrijdsecretarissen zullen zijn, die hem dat nadoen. Daarnaast had hij jarenlang zitting in het bestuur en later in de clubhuiscommissie. Hij trainde minstens 40 jaar jeugdteams, is mede-organisator van het succesvolle Wintertoernooi en zorgt er wekelijks voor dat bij iedere wedstrijd ook een scheidsrechter is aangesteld. En als eerder genoemd organiseren Trienke en hij het Kerstzaaltoernooi en zorgen ze er samen voor dat de spelers er keurig bijlopen en het hen ook aan niets ontbreekt.

Ook langs deze weg feliciteren we Tom en Trienke van harte met deze zeer terechte blijk van waardering.