• Een vraag aan iedereen met een VV Drachten hart.

Voor het jubileum(boek) willen we het elftal van VV DRACHTEN door de hele eeuw heen. Aan wie denk jij, of je vader/moeder, of opa/oma. Graag reacties onder dit bericht.

Spelregels;

De speler heeft zijn jeugdjaren bij vv Drachten gespeeld en heeft in ‘het eerste’ gespeeld (met een uitzondering voor spelers die op latere leeftijd bij vv Drachten zijn komen voetballen maar ‘clubman in hart en nieren’ zijn geworden); denk bijvoorbeeld aan spelers als Janus vd Linde, Piet Sikkema, Jaap Jan Kooistra, Ridzert (Rikkert) Elzinga,  Harm Roossien en Marcel Koops.

Bij gelijkwaardigheid in voetbalkwaliteit kan een speler die nog iets meer voor de vereniging heeft betekend de doorslag geven: denk bijvoorbeeld aan Folkert Folkertsma; niet enkel 11 jaar speler van het eerste maar ook oprichter en voorzitter van vv Drachten in de beginjaren van onze club. Wie kent de spelers van Weleer nog?

Bij meerder spelers voor eenzelfde positie in het team kan het zijn dat de opstelling enigszins wordt aangepast, immers: een goede voetballer kan overal spelen! Per linie een reserve is ook een mogelijkheid natuurlijk.

Is elke door vv Drachten opgeleide speler die vanuit ‘t 1e de overstap heeft kunnen maken naar het ‘betaalde voetbal’ per definitie een speler voor het Elftal van de Eeuw; denk aan Anne Van der Meer – die na 1 jaar bij SC Leeuwarden weer gewoon bij vv Drachten kwam voetballen -  en spelers als Nico Jan Hoogma, Marco de Haan, Jan Jaap Kooistra, Peter de Roo, Tony Alberda, de gebroeders Huitema (en misschien is nog iemand vergeten) die na 1 of meerdere jaren in het 1e definitief de overstap maakten en verdwenen. Of gaat het juist om spelers die de overstap hadden kunnen maken maar bij vv Drachten zijn gebleven?

#vvdrachten100jaar