• Beste leden en bezoekers van v.v. Drachten,

  Het kan niemand zijn ontgaan dat vanwege het oplopend aantal besmettingen en de druk op de zorg het kabinet per 13 november de maatregelen om het virus in te dammen opnieuw heeft aangescherpt.

  De basisregels zijn nog steeds:

  • Blijf thuis bij klachten en laat je testen;

  • Bij een positieve test: blijf thuis en vermijd contact met anderen, ook als zij gevaccineerd zijn;

  • 1,5 meter is een veilige afstand. Bescherm jezelf en anderen;

  • Schud geen handen;

  • Was vaak en goed je handen;

  • Hoest en nies in je elleboog;

  • Zorg voor voldoende frisse lucht en ventilatie in binnenruimtes.

  Sinds 6 november geldt het coronatoegangsbewijs (CTB) op meer plekken. Het was al bekend dat we een coronatoegangsbewijs moesten hebben wanneer we in het horecagedeelte van ons clubgebouw wilden gaan zitten. Dit geldt nu ook voor iedereen vanaf 18 jaar voor het terras, toiletten bezoek aan ons clubgebouw en wanneer je gebruik maakt van de kleedkamers. 

  Let op: er is een uitzondering voor mensen die functioneel aanwezig moeten zijn en voor vrijwilligers. Zij hoeven geen CTB te tonen. Denk hierbij aan trainers, coaches, leiders, onderhoudsprofessionals, alle vrijwilligers die op dat moment in functie zijn. Dit geldt echter niet voor ouders die meerijden naar uitwedstrijden, zij moeten bij binnenlocaties wel een CTB tonen.

  Met ingang van 13 november zijn daar aanvullingen op gekomen. De belangrijkste is dat er helaas geen toeschouwers meer bij wedstijden aanwezig mogen zijn. Dat geldt zowel op trainingsavonden als op  wedstrijddagen. 

  Voor het veldvoetbal blijft het sporten in elk geval voor iedereen toegankelijk. Dat is goed nieuws, aangezien sporten een positieve invloed heeft op de gezondheid en dus ook de gezondheidszorg. Iedereen kan elkaar nog blijven ontmoeten. Maar tegelijkertijd vragen de nieuwe maatregelen weer ontzettend veel van het aanpassingsvermogen van de vrijwilligers, de voetballers en het publiek.

 • De extra regels vanaf 13 november: 

  • De ingang is bij het clubhuis. De jeugd t/m JO10 komt bij het grote hek halverwege het parkeerterrein weer naar buiten, dus niet bij het clubhuis; 

  • We mogen geen ouders en andere toeschouwers toelaten op het terrein. Voor bezoekende teams geldt dat chauffeurs tot de begeleiding worden gerekend. We hanteren daartoe wel de volgende kaders: 
   Er mogen max. 3 leiders/begeleiders mee. Afhankelijk van de teamgrootte staan we m.b.t. begeleiders een maximaal aantal bezoekers vast, die op het sportcomplex mogen. Dit zijn dus de chauffeurs en (bege-)leiders samen: 
   A) Bij 6-tallen: 4 begeleiders 
   B) Bij 8-tallen: 5 begeleiders
   C) Bij 11-tallen: 6 begeleiders

  • We vragen de bezoekende vereniging een lijst mee te nemen met naam vereniging, naam chauffeurs/begeleiders, inclusief telefoonnummers. Natuurlijk zullen we zeer zorgvuldig omgaan met deze gegevens. Onze leiders zorgen bij uitwedstrijden zelf voor zo’n lijst; 

  • Er is koffie en thee voor (bege)leiders van de teams;

   

  Leiders van de vv Drachten zijn “thuis” verantwoordelijk voor   

  • het klaarzetten van de velden (Misschien moet men dan iets eerder aanwezig zijn) 

  • een kleine schoonmaakbeurt (contactoppervlakten, materiaal is bij Mahmoud te krijgen) 

  • het innemen van de lijsten van de bezoekers

   

  Help elkaar waar mogelijk.

   

   

  Met betrekking tot het vervoer naar de uitwedstrijden geldt het volgende advies: 

  • Draag een mondkapje als je ouder bent dan 18 jaar en er andere personen in de auto zitten dan uit je eigen huishouden; 

  • Bij de bezoekende vereniging zullen we ons houden aan de daar geldende regels. 

   

  Iedereen heeft wel een mening over deze maatregelen en wij respecteren alle meningen. Feit is dat wij als vereniging, en dus alle leden, uitvoering moeten geven aan deze maatregelen om zo met elkaar het virus in te dammen. 

  Natuurlijk hebben wij geen invloed op wat er bij andere verenigingen wordt geëist rondom controle op CTB. Wij verwachten van onze spelers en ouders dat de regels bij een ontvangende vereniging worden gerespecteerd. 

  Wat de toekomst ook mag brengen, we rekenen erop dat we het -met zijn allen- voor de vrijwilligers van onze club niet onnodig moeilijker te maken dan het al is. En nogmaals, dat geldt natuurlijk ook zeker voor de vrijwilligers op de club waar we te gast mogen zijn. 

   

  Houd de website en andere sociale kanalen van v.v. Drachten in de gaten voor de meest actuele informatie. Wijzigingen worden daar als eerste vermeld. 

  We danken jullie allen voor je begrip en medewerking. 

   

  Namens bestuur en jeugdbestuur,

  Durk Meijer, voorzitter v.v. Drachten