Vandaag speelde Drachten de derde competitie en wel tegen ONB F1.
Hiervan was voor de beker met 2-6 verloren, waarin Drachten 2 verschillende helften liet zien.
Nu werd de spelers op het hart gedrukt direct vanaf de aftrap de duels niet te schuwen en bij balbezit de ruimte te zoeken. Drachten begon goed aan de wedstrijd en kwam de gemaakte afspraken goed na. Waar het kon speelden ze hun man uit en anders werd er over gespeeld naar de vrije man. Gaandeweg de eerste helft kwam ONB wat meer aan hun spel toe en ging de wedstrijd heen en weer. Dan was Drachten weer gevaarlijk, dan was het weer ONB, een heerlijke eerste helft werd met 0-0 afgesloten.

In de tweede helft moest Drachten nog meer aan de bak. ONB probeerde Drachten wat meer vast te zetten, maar Drachten kwam er een aantal keren goed uit. Soms moest er een overtreding gemaakt worden om erger te voorkomen. De scheidsrechter floot hier ook wel voor en zo kreeg ONB twee keer een vrije trap vlak bij onze goal. Maar de spelers van Drachten wilden niet wijken en gooide zich elke keer weer voor de bal of de keeper reageerde uitstekend. Toch kreeg Drachten ook wel mogelijkheden, zoals toen Nick op de goal af kon gaan en besloot te schieten, waar misschien een breedtepas op Daan een betere optie zou zijn geweest. Waar de leiding van ONB al vroeg aan de scheidsrechter, hoe lang spelen we eigenlijk floot deze net af op het moment dat Drachten uit kon breken. Maar de scheidsrechter had helemaal gelijk want de 20 minuten zaten er op, er waren wat blessures geweest en die tijd telde hij keurig op als blessure tijd.
Een mooie wedstrijd met veel strijd en hartstocht gespeeld en zo kan ook een 0-0 een mooie uitslag zijn.