Drachten F1 zet grote stap naar eventueel kampioenschap.
Zaterdag j.l. stond de belangrijke wedstrijd tegen ONB op het programma. Na het 6-2 verlies in de beker en het 0-0 gelijkspel thuis voor de competitie nu dus de return. ONB  stond er in principe beter voor met 1 punt minder dan Drachten, maar ook een wedstrijd minder. Drachten moest dus winnen om het evt. kampioenschap in beeld te houden. Jarno zou de eerste helft keepen, maar tijdens de warming up kwam hij met zijn hoofd in contact met de paal. Hij begon dus op de wissel en Mees nam zonder morren het keepen over. Drachten begon goed aan de wedstrijd  en had een licht overwicht, maar moest alert zijn op de snelle omschakeling bij ONB. De strijd ging goed gelijk op met wat kansjes aan beide kanten. Na een kleine 10 minuten profiteerde ONB van een verdedigingsfout bij Drachten. Een speler van ONB stond helemaal vrij toen hij de bal kreeg en hij liet Mees met een schuiver kansloos. Drachten bleef kalm en scoorde al snel de gelijkmaker. Een corner van Jarno kon door de keeper net vastgepakt worden en Jens was er als de kippen bij om de bal binnen te tikken.
Drachten bleef de aanval zoeken en combineerde goed, afgewisseld met enkele persoonlijke acties. Vooral Daan kreeg het een keer op zijn heupen en passeerde drie verdedigers. Hij schoot hierna uit een moeilijke hoek op doel, waar misschien een voorzet beter was geweest. Maar  zijn actie was prima. Ruststand was dus 1-1.

In de 2e helft bleef Drachten goed spelen en ONB moest achterin aan de bak. Na een kleine 10 minuten kreeg Drachten een vrije trap op een kleine 20 meter van het doel van ONB. Björn posteerde zich achter de bal en  joeg de bal in de kruising, 1-2. ONB probeerde de bakens wat te verzetten, doch hield elke keer toch drie man achterin en creëerde zodoende nooit een meer man situatie. Ze kregen nog een mogelijkheid maar keeper Jonas pakte de bal klemvast.
Vlak voor tijd besliste dachten de wedstrijd in zijn voordeel toen Mees van een kleine 15 meter uithaalde en de bal over de keeper in de kruising joeg en hiermee Drachten op 1-3 zette.
Vlak daarop floot de scheidsrechter voor einde wedstrijd en had Drachten verdiend drie punten binnen gehaald.
5 december speelt Drachten zijn laatste wedstrijd thuis tegen Broeksterwalden F1 en dan moet de beslissing vallen.