FaceBook  Twitter

Drachten weet weer niet te winnen.

Onder leiding van scheidsrechter de Jong begon Drachten goed aan de wedstrijd. Drachten zette direct druk op Nicator en kreeg al in de 1e minuut een vrije trap te nemen. Dennis Hardenbol bracht de bal voor de goal, waar keeper Theunis Visser de bal maar net tot hoekschop kon verwerken voor de inkomende Anton Vredevoort.

De hoekschop werd door Ties Vonk voor de goal gebracht precies op het hoofd van Marten Zantema. Met een reflex kon keeper Theunis Visser de bal nog onder de lat wegtikken. In de 3e minuut weer een vrije trap voor Drachten en weer nam Dennis Hardenbol deze. Zijn inzet werd door de keeper Theunis Visser gepakt en snel weer in het spel gebracht. Nicator schakelde razendsnel om en het was keeper Robbert Evenhuis die Drachten nu redde ten koste van een hoekschop, die niets voor Nicator opleverde.
Toch kwam Nicator op 1-0 in de 7e minuut. Mathias Dijkstra kreeg de bal op een kleine 20 meter van het Drachten-doel in bezit en schoot de bal over keeper Robbert Evenhuis, die misschien wat te ver voor zijn goal stond, heen in het doel. Drachten bleef rustig en wist al snel weer langszij te komen.

Via een goede aanval over drie schijven kwam de bal bij rechtsbuiten Michel Tjoelker terecht die een prima voorzet afleverde op Anton Vredevoort, die de bal kalm binnenschoot, 1-1 Drachten voetbalt op dat moment wat makkelijker en weet in de 17e minuut op voorsprong te komen. Een lange bal op Anton Vredevoort wordt door hem keurig met het hoofd klaar gelegd voor Dennis Hardenbol, die deze kans niet voorbij laat gaan en de bal rustig binnenschiet. Hierna gooit Nicator er nog een schepje bovenop en gaat Drachten door een wat mindere fase heen. Duels worden verloren en Drachten moet terug. In de 24e minuut mag Nicator een hoekschop nemen. Deze wordt afgeslagen doch komt terecht bij Ahsley Berkenholz, die de bal hard en zuiver langs keeper Robbert Evenhuis schiet en zo de stand weer gelijktrekt. Hierna komt Drachten weer wat beter in zijn spel en drukt Nicator weer wat terug. In de 30 minuut wordt er een overtreding op Yorn Sikkenk gemaakt. De daaruit vloeiende vrije trap wordt door Dennis Hardenbol voorlangs geschoten.

De tweede helft is van een lager niveau. Drachten heeft het meeste balbezit, maar het gaat te traag om het Nicator echt lastig te maken. Drachten blijft wel zoeken naar de opening en speelt wel oom de drie punten binnen te halen. Achterin is het wel oppassen, vooral bij de vrije trappen van Nicator, die soms snel genomen worden. In de 49e minuut wordt Yorn Sikkenk de ruimte ingestuurd door Dennis Hardenbol. Hij omspeelt zijn tegenstander en wordt daarna neergelegd net buiten de zestien meter. De vrije trap wordt door Yorn Sikkenk zelfgenomen en hij wil de bal over de muur in de kruising draaien. Helaas zit er nog net een hoofd van een verdediger tussen, waardoor de bal naast de goal verdwijnt. De hoekschop levert niets op. In de 54e minuut wordt door Jeffrey Mast een lange bal op Anton Vredevoort gegeven, die net onder de bal doorgaat. De bal komt echter terecht bij Michel Tjoelker, die te veel tijd nodig heeft om af te ronden. Nu schiet hij tegen de keeper op en houdt er maar een hoekschop aan over.

Nicator probeert nog wat aan te dringen en krijgt daardoor ook nog wel enkele kleine kansjes, maar het is Drachten dat de grootste kans krijgt. Weer is Yorn Sikkenk er bij betrokken. Hij wordt de ruimte ingestuurd en in plaats van de bal in te schieten, kapt hij eerst nog een verdediger uit. Dit geeft een andere verdediger de tijd op om alsnog redding te brengen. In de voorlaatste minuut krijgt J de Boer, speler Nicator nog rood voor een zware overtreding op Tim Kuperus. De tijd is voor Drachten echter te kort om hier nog profijt van te hebben en zo speelt Drachten wederom met 2-2 gelijk.

Tom de Groot

FaceBook  Twitter