In een zeer spannende pot voetbal met veel strijd werden de punten tussen Drachten en Zwaagwesteinde eerlijk verdeeld.

Zwaagwesteinde begon sterk aan de wedstrijd en wist al in de 2e minuut keeper Robbert Evenhuis te passeren. Een steekbal tussen de twee laatste mannen van Drachten door zette Lieuwe de Roos vrij voor de keeper en hij faalde niet. Na een kleine tien minuten kwam Drachten meer en meer in de wedstrijd en nam het initiatief over. In de 15e minuut moest Robbert Evenhuis weer optreden toen Peter Jan Schuts een schot op doel probeerde. Deze verdween in handen van keeper Robbert Evenhuis. Drachten bleef rustig de vrije man zoeken en drukte Zwaagwesteinde steeds meer achteruit. In de 22e minuut mocht Arthon Pool ingooien. Hij gooide de bal op Anton Vredevoort, die de bal doorkopte op Dennis Hardenbol, die verwoestend uithaalde en de bal onhoudbaar voor keeper Klaas Atema in de kruising zag belanden. Hierna bleef Drachten goed doorgaan en verzwakte niet. In de 26e minuut mocht Dennis Hardenbol aanleggen voor een vrije trap. Hij plaatst de bal op het hoofd van Anton Vredevoort, die net naast kopt. Even later is Drachten via Tjitze Deinum dicht bij de 2-1 als Anton Vredevoort zich vrij draait en de bal hard op goal schiet. Keeper Atema moet lossen en Tjitze Deinum is er snel bij. Hij moet echter uit de draai schieten en ziet zijn inzet over gaan. Toch komt Drachten op 2-1.

In de 36e minuut combineert Dennis Hardenbol met Anton Vredevoort, die de bal perfect neerlegt voor de doorgelopen Dennis Hardenbol. Deze komt hierdoor vrij voor keeper Klaas Atema en deze is kansloos op de inzet van Dennis Hardenbol. Vrijwel in de zelfde minuut krijgt Drachten een prima mogelijkheid op de 3-1. Michel Tjoelker speelt zich vrij aan de rechterkant en geeft een prima voorzet af, waar Tjitze Deinum onderdoor gaat. De bal komt bij Yorn Sikkenk terecht, die de bal in een keer op zijn slof neemt. Hij ziet zijn inzet door een verdediger geblokt worden en het levert dus niet meer op dan een hoekschop.

Na de rust is het een enerverende pot voetbal waarin beide ploegen voor elke meter strijden en niets voor elkaar onderdoen. Beide ploegen krijgen kansjes, maar de keepers zijn elke keer goed op hun post. Veelvuldig wordt het middenveld overgeslagen en wordt de lange bal gehanteerd. In de 58e minuut mag Zwaagwesteinde een hoekschop nemen. Deze wordt genomen door Johan de Vries en tot ieders verbazing zeilt deze , zonder ook maar door iemand aangeraakt te worden, zo in het doel van Drachten en komt de stand op 2-2. Beide ploegen willen meer en vooral Drachten neemt nu meer risico, maar de verdediging houdt goed stand. In de 83e minuut krijgt Drachten een vrije trap te nemen, welke door Jeffrey Mast op het hoofd van de ingevallen Baba Boubane gelegd wordt. Deze kopt net te zacht in, waardoor keeper Klaas Atema de bal kan pakken en direct een lange bal geeft. Uit deze uitval komt Johan de Vries vrij voor keeper Robbert Evenhuis, die de zaak echter de baas blijft door goed naar de bal te blijven kijken en Drachten behoed voor een achterstand. In de 87e minuut onderschept Drachten een aanval van Zwaagwesteinde en schakelt razendsnel om. Tjitze Deinum zet zijn tegenstander op het verkeerde been en gaat op de goal af. Hij ziet echter Baba Boubane er beter voor staan en geeft de bal op tijd af. Baba Boubane schiet de bal echter langs de verkeerde kant van de paal en zo eindigt deze enerverende pot voetbal in 2-2