FaceBook  Twitter

Scheidsrechter houdt Drachten van overwinning af.

Drachten was de gehele partij de bovenliggende partij, maar kon voorin weinig potten breken. Pas in de 31e minuut kreeg Drachten de mogelijkheid om de score te openen toen een verdediger van Nieuw Roden de vrijstaande Aleksandar Radenkovic over het hoofd zag en hem zo de bal in de voeten speelde. In plaats de bal binnen te schieten koos hij er echter voor om  keeper Femko de Vries uit te spelen en dat mislukte.

Direct daarna kreeg Nieuw Roden een vrije trap en deze werd voorgegeven waar Ronald Bouwes de bal hard binnen kopte. In de 37e minuut kreeg Drachten een vrije trap te nemen, welke door Yorn Sikkenk hard ingeschoten werd. Hij zag de bal via de keeper tot hoekschop gaan, die niets opleverde.

In de tweede helft bleef Drachten de bovenliggende partij en was het voor Nieuw Roden alleen nog maar tegenhouden en wegrossen van de bal. In de 61e minuut kwam Drachten op de verdiende gelijkmaker. Drachten mocht in zijn eigen zestien metergebied een vrije trap nemen die snel genomen werd door Dennis Hardenbol. Hij stuurde Rene Mellema de diepte in en die lag de bal keurig terug op Aleksandar Radenkovic, die de bal klaar legde voor de inkomende Rick King. Hij nam de bal vol op de slof en liet keeper Femko de Vries kansloos, 1-1

Drachten bleef druk zetten en Nieuw Roden probeerde met lange halen gauw thuis voetbal gevaarlijk te worden. In de 65e minuut was Aleksandar Radenkovic weer dichtbij toen de bal door Rene Mellema prima teruggelegd werd op Anton Vredevoort, die de bal liet lopen voor Aleksandar Radenkovic. Zijn schot kon ternauwernood door de keeper tegengehouden worden.  Drachten gaf gas maar hield achterin ook open huis, waar Nieuw Roden een paar keer faalde alleen voor keeper Guido Wilming. Vlak voor tijd kreeg Drachten een hoekschop te nemen van rechts. Deze werd voor de goal gebracht waar de inkomende Anton Vredevoort de bal hard binnen kopte en Drachten dus op 2-1 leek te zetten. Scheidsrechter Leuning wees ook al naar de middenstip en noteerde de goal ook al. Spelers van Nieuw Roden wezen erop dat de assistent-scheidsrechter de vlag omhoog had voor buitenspel, wat echter nooit kon, omdat er nog twee spelers van Nieuw Roden op de doellijn stonden. De filmbeelden bewezen dit ook na afloop. De scheidsrechter liet zich echter ompraten tot boosheid van iedereen van Drachten en zo eindigde deze wedstrijd in een gelijkspel en pakt de assistent-scheidsrechter van Nieuw Roden een punt voor zijn ploeg.

Tom de Groot

FaceBook  Twitter