Drachten overrompeld Harlingen en beslist wedstrijd binnen 12 minuten.

Drachten startte bijzonder gedreven en geconcentreerd aan de wedstrijd tegen Harlingen onder leiding van scheidsrechter W van der Kamp.

Al in de5e minuut nam het een 1-0 voorsprong. Net buiten de zestien werd er een overtreding gemaakt op een v.v. Drachten speler. Yorn Sikkenk posteerde zich achter de bal en schoot deze snoeihard door de muur achter keeper Vincent van der Werf. Drachten zette constant druk op Harlingen en deze wiste er niet onderuit te komen.

In de 8e minuut combineerde Rick King met Anton Vredevoort die de bal doortikte o de diepgaande Kasper Dekens die zijn directe tegenstander zijn hielen liet zien. Hij gaf een perfecte voorzet af op de inkomende Alexandar Radenkovic, die de bal prima binnen tikte. Het was een keer raken van de bal die hierdoor razendsnel rondging en dus een perfecte goal opleverde. Nog voor men met de ogen kon knipperen stond het al 3-0. Dit keer was het Kasper Dekens zelf die met de bal vrij op keeper Vincent van der Werf kon afgaan en de bal simpel binnen schoof. Harlingen was de draad helemaal kwijt en werd in de tiende minuut op nog grotere afstand gezet. Op het middenveld veroverde Drachten de bla en via drie schijven werd Kasper Dekens weer de diepte ingestuurd. Hij gaf een prima voorzet op Anton Vredevoort die de bal hard binnen schoot en hiermee Drachten op  een 4-0 voorsprong zette. Harlingen reclameerde voor een overtreding op het middenveld maar de scheidsrechter wuifde dat weg. Harlingen ging hierna over op een nog verdedigende manier van verdedigen en kwam zelf niet aan aanvallen toe.

De tweede helft bleef Drachten geconcentreerd spelen en liet Harlingen alle hoeken van het veld zien. In de 49e minuut was Tim Kuperus dichtbij de 5-0. Hij kopte de bal uit een hoekschop echter niet op doel, maar voorlangs. Dit gaf Harlingen de kans om snel uit te breken deed dat ok maar het leverde niet meer dan een hoekschop op. De scherpte bij Drachten was er wel een beetje af, al bleven er goede mogelijkheden komen om de score nog verder op te voeren. Dat is misschien het enige minpuntje van de middag. In de 67e minuut kreeg Harlingen dan de enige kans op een treffer. Bij een uitval kon Niels Vlottes allen op keeper Guido Wilming afgaan. De keeper bleef goed naar de bal kijken en wist de inzet met zijn voet tot hoekschop te verwerken.

Drachten verslapte niet en bleef tot het eindsignaal geconcentreerd en gedisciplineerd spelen en gaf verder geen kansen weg. Zo werd de laatste wedstrijd van 2017 met een ruime en dik verdiende overwinning afgesloten en staat men nu op de vijfde plek.

Drachten start de competitie weer op 4 februari 2018 uit tegen Lewenborg om 14.00 uur