FaceBook  Twitter

Na de bekerronden ongeslagen te blijven en dus door naar de volgende ronde stond vandaag de eerste competitie wedstrijd op de rol tegen het voor ons onbekende Lewenborg.
Lewenborg bleek een goede ploeg met technisch sterke spelers en Drachten had de handen dan ok vol aan ze. In de 5e minuut kwam Lewenborg op voorsprong. Spits Jelle de lange werd aan de zijkant de diepte ingestuurd en was niet meer in te halen. Alleen op keeper Guido Wilming afkomend bleef hij kalm en schoof de balk beheerst in de verre hoek. In de 10e minuut was Drachten voor het eerst gevaarlijk.

Een voorzet van Ties Vonk werd bij de tweede paal door Anton Vredevoort in duel met keeper Frank Wolding gekopt, maar de prima leidende scheidsrechter de Wind floot voor een overtreding op de keeper. In de 12e minuut weer een snelle uitbraak van Lewenborg, waar Tim Kuperus net buitende zestien met een sliding het duel aanging. Scheidsrechter de Wind zag er een overtreding is en gaf Lewenborg een vrije trap. Deze werd op goal geschoten waar Guido Wilming de bal wegbokste. Het spel golfde in een hoog tempo heen en weer met beide ploegen die op de aanval speelden. In de 20e minuut kwam Drachten op gelijke hoogte. Na een overtreding mocht Ties Vonk een vrije trap nemen en bracht deze hoog bij de tweede paal, waar Anton Vredevoort boven iedereen uittorende en de bal binnen kopte en Drachten hiermee op 1-1 zette. Beide ploegen bleven in een hoog tempo spelen en hier en daar ging er best wat mis, maar de amusementswaarde was goed.

In de tweede helft gaf Lewenborg direct een waarschuwing af aan Drachten. Een snelle uitval via Jelle de Lange zorgde er voor dat Guido Wilming handelend moest optreden op een schot van de spit. Diens inzet werd door Guide Wilming prima gepakt. In de tweede helft was bij fases Lewenborg de bovenliggende partij afgewisseld door Drachten. In de 55e minuut liet Drachten een prima aanval via Ties, en Youri zien. Laatstgenoemde schoot op doel, waar keeper Frans Wolding handelen moest optreden om een treffer te voorkomen.  Lewenborg liet zich ook niet onbetuigd en Drachten had geluk dat het vizier niet meer op scherp stond en dat Guido Wiming drie keer prima oplette en de bal pakte danwel kon wegwerken.  Bij beide ploegen ebde hierna de krachten wat weg, waar Drachten in het laatste kwartier nog probeerde Lewenborg onder druk te zetten. Na 92e minuten vond de prima leidende scheidsrechter W de Wind het genoeg en stuurde beide ploegen met 1 punt de kleedkamer in.

Zondag 01-10-2017 gaat Drachten op bezoek bij Helpman, Groningen om 14.00 uur.

Tom de Groot

FaceBook  Twitter