FaceBook  Twitter

Drachten verliest in enerverende wedstrijd nipt van Oerterp.

Drachten en Oerterp schotelden het talrijke publiek een enerverende en spannende wedstrijd voor. In de 7e minuut mocht Oerterp de eerste hoekschop nemen. Deze werd voor de goal gebracht, waar de spits de bal over kopte. In de 12e minuut was Drachten dichtbij de 1-0. Na een overtreding op Ties Vonk, mocht Yorn Sikkenk een vrije trap nemen. Hij bracht deze laag in het zestienmeter gebied van Oerterp, waar iedereen miste en de bal maar ternauwernood van de doellijn getrapt kon worden.

  In de 22e minuut mocht Ties Vonk een vrije trap nemen en hij legt deze op het hoofd van Yorn Sikkenk die de bal net naast kopt. Uit de tegenaanval van Oerterp gaat Lars Boonstra er van door, maar Dylan Kreeft weet het schot van Lars Boonstra te blokken. De bal komt wel weer bij Lars Boonstra terecht, die de bal met een omhaal op de goal schiet, maar deze hoog over ziet gaan. In de 29e minuut komt Drachten op 1-0.Een goed lopende aanval en goed doorzetten van Ties Vonk op de linkerflank, zorgt er voor dat laatstgenoemde de bal vanaf de achterlijn goed terug kan leggen op Yorn Sikkenk die de bal hard maar beheerst in de hoek schiet, onhoudbaar voor keeper Robert Visser.  Oerterp zet hierna weer aan, maar Drachten pakt het goed op en geeft weinig ruimte weg. In de 32e minuut geeft Arthon Pool een lange bal op Anton Vredevoort, die de bal prima doorkopt op de sprintende Kasper Dekens. Wolter Huisman is geklopt en Kasper Dekens gaat alleen op de goal af.  Vanaf de punt zestienmeter schiet hij de bal op doel en ziet de bal millimeters naast gaan. In de 35e minuut ontsnapt Drachten aan een tegentreffer. Na een vlotte aanval komt de bal van de zijkant voor de goal, waar door Rolf Dijk ingeschoten wordt, maar tot zijn verbijstering de bal door een eigen speler van richting veranderd wordt en daardoor naast de goal verdwijnt. Hier zwijnde Drachten.

Beide teams beginnen met dezelfde spelers as de eerste helft, waarbij Oerterp nog meer druk op drachten probeert te zetten. In de 55e minuut wordt er net buiten de zestien eter van Drachten een onnodige overtreding begaan, welke door scheidsrechter Valkema bestraft wordt met een vrije trap. Rolf Dijk neemt plaats achter de bal en deze plaats de bal langs de muur onhoudbaar in de goal en zet Oerterp hiermee op 1-1.

Beide ploegen willen winnen en het spel gaat dan ook op en neer. In de 62e minuut kan Yorn Sikkenk een prima voorzet afgeven op Anton Vredevoort die de bal net naast de goal kopt. In de 74e minuut kkrijgt Oertper een enorme kans op 1-2, maar de inzet verdwijnt gelukkig vor Drachten net naast het doel. Blijkbaar toch nog aangeraakt, want de scheidsrechter geeft een hoekschop. Deze wordt voor de goal gebracht, waar Arthon Pool de bal kan wegkoppen voordata de spits gevaarlijk kan worden. In de 75e minuut komt Oerterp wat gelukkig op 1-2 Een hoekschop wordt voor de goal gebracht, waar Tim Kuperus ene klein duwtje in de rug krijgt welke niet door de scheidsrechter opgemerkt wordt.. Dit duwtje is net genoeg voor Folkert Hoekstra. Deze krijgt met enig geluk de bal tegen zijn hoofd en die ploft achter de prima keepende Guido Wilming tegen de touwen. Hierna neemt Drachten alle risico e gaat vol op de aanval in ene poging om alsnog de verdiende gelijkmaker te maken. In de 78e minuut is er een overtreding op en kleine 20 meter van het Oerterp doel. Yorn Sikkenk schiet de vrije trap hard in en ziet de bal millimeters naast gaan. In de 84e minuut is Drachten ene paar keer dichtbij de gelijkmaker. Eerst wordt uit een hoekschop de bal net naast gekopt en even later wordt een ingooi van Arthon Pool wederom net naast de goal gekopt. In de 87e minuut mag Ties Vonk weer een hoekschop nemen. Hij brengt deze voor de goal waar keeper Robert Visser de bal wegbokst, maar niet goed genoeg. De bal komt voor de voeten van een Drachtenspeler, die hard uithaalt, maar de bal ook over schiet. Ondanks verwoede pogingen van Drachten houdt Oerterp stand en vergroot hiermee, mede door het verlies van nummer Twee Friesland bij Jubbega de voorsprong. Het is zaak voor Drachten om nu de laatste wedstrijden winnend af te sluiten en hiermee nog een gooi te doen naar  een periodetitel.

Zondag gaat Drachten op bezoek bij Harlingen, aanvang 14.00 uur.

Tom de Groot

FaceBook  Twitter