Nadat het even zoeken was in de eerste minuten en Drachten goed wegkomt met een door de bips van Schweigmann geblokt schot van Hulzinga, gaat de wedstrijd redelijk gelijk op. Beide defensies staan echter goed, dus de grootste kansen doen zich voor vanuit de omschakeling (zoals in heel veel voetbalwedstrijden).

Daan Ram denkt in minuut 33, bij een terugspringende bal, laat ik deze eens snoeihard op den pantoffel nemen. En zo geschiedde! De bal wordt door El Rammo op prachtige wijze uit de lucht gevolleerd en deze caramboleert via de 2e paal binnen, buiten bereik van de keeper. En dat doelpunt wordt gevolgd door een manier van juichen die z'n weerga niet kent. Je kan zien dat hij er niet wekelijks 3 inlegt zullen we maar zeggen.

De wedstrijd is verder in evenwicht. Er gebeurt weinig voor beide doelen, maar toch is het spel aardig om te zien. Ondanks een gebrek aan kansen. Tot de 44e minuut. Aldo Lingsma waande zich even op het veld bij de veteranen van Geert, door een bal even rustig aan te nemen, even te kijken waar hij hem naartoe zou gaan schieten en....bal kwijt! Vervolgens een steekpass op Roland Schweigmann, die de bal kiezelhard op doel peert, echter recht op Guido Wilming af. Ieder kijkt alweer weg, want ja, makkie zou je zeggen...Toch niet, keepers hebben soms, heel soms, momenten van grilligheid... En afgrijzen! Waar spitsen de één na de andere kans kunnen verprutsen en er mee wegkomen, is een slippertje van de keeper vaak onderwerp van discussie en werkt het op de lachspieren. Klassiek balletje door de armen en benen en het is 1-1.

In de amateurpsychologie zouden we nu verwachten dat Drachten een tikkie heeft gehad, mentaal geknakt is. En de keeper helemaal. Misschien heeft Jan Hulzinga, de sympathieke trainer van Trynwalden, daar ook wel op gehamerd in de rust. We kunnen ze nu pakken.
Maar Trynwalden kwam bedrogen uit. Het was Drachten dat de sterke lijn uit de 1e helft doortrok en ten strijde trok richting Trynwaldster doel. De eerste waarschuwing was een schitterende kopbal van Anton Vredevoort, na een vrije trap van Ties Vonk, die helaas net langs de verkeerde kant van de paal ging.

In de 56e minuut was het meteen wel raak. Vanaf bijna dezelfde plek gaf Ties Vonk de bal voor in een overvolle 16 meter van Trynwalden. Of de keeper last had van de zon, het petje wat de zon moest weghouden of de mêlee van spelers om hem heen is niet duidelijk, maar Anton Vredevoort kon de bal bij de 2e paal binnenkoppen, terwijl de keeper als versteend op de doellijn bleef staan. 2-1.
Je kan zien dat Anton vaker scoort, juichen kan hij wel!

En Drachten gaat door. In de 58e minuut wordt Youri Brouwer, die dan net in de ploeg is gekomen voor Kasper Dekens, aangespeeld rondom de 16 meter. En hij produceert een aardig schot dat bijna een driebander is. Rechterpaal en kruising, gevolgd door linkerpaal en een bal die al over de doellijn lijkt te zijn geweest. Maar het horloge van de scheidsrechter die verbonden is met de Drachtster doellijntechnologie geeft geen signaal. Dus geen goal en daar ligt die bal, op de doellijn. De verdediger van Trynwalden kan Aldo Lingsma vergezellen bij de veteranen, want het lijkt erop alsof hij eens even goed moet bedenken wat hij met deze situatie aan moet, terwijl hij de bal probeert af te schermen. Zal ik naar links, zal ik....TE LAAT. Daar zijn spitsen voor, Anton Vredevoort zegt: prima dat jij nog even moet nadenken, dan tik ik de bal maar over de lijn. 3-1. En het juichen...Afijn, is bekend.

Soms moet een ploeg eerst achter komen om te gaan voetballen. Dat gold zeker voor Trynwalden in de 2e helft. En dat ze over bijzonder vaardige spelers beschikken is duidelijk. Drachten loopt wat achteruit en probeert de rijen gesloten te houden, terwijl Trynwalden naar voren blijft denderen. Maar ze hebben er niet op gerekend dat Guido Wilming mentaal zo sterk is, dat hij zich niets aantrekt van een slippertje en even laat zien waar hij toe in staat is. Hij plukt de meest onmogelijke ballen uit de hoek en je ziet de dat spelers van Trynwalden steeds minder vertrouwen hebben in een goede afloop en steeds geforceerder doelpogingen doen. Kolfje naar mijn hand, denkt Guido, kom maar op.

Krijgt Drachten dan geen kansen meer? Jazeker wel! Trynwalden verlaat meer en meer de verdedigende stellingen en er is dus veel ruimte in de omschakeling. Helaas is dit niet besteed aan René Mellema, Anton Vredevoort en Ties Vonk, die 3 dotten van kansen om zeep helpen. Maar aangezien Trynwalden ook niet meer scoort blaast de uitstekend leidende scheidsrechter voor het laatst op z'n fluit en zijn de 3 punten voor Drachten in de pocket!

Amusementswaarde: 8

Volgende week speelt Drachten de uitwedstrijd tegen Warga. Weer een lastig potje.