Op een druilerige zondagmiddag speelden Drachten en ONB de derby van Drachten. Onder leiding van de prima leidende scheidsrechter Stroetman ontspon zich een wedstrijd waarin Drachten de betere ploeg was en ONB niet mee kon. In de 5e minuut kreeg Drachten op een kleine 20 meter van het ONB-doel een vrije trap oen er een overtreding op Ties Vonk werd gemaakt.

De vrije trap van Yorn Sikkenk belandde in de muur en leverde dus niets op. In de 10e minuut ging de linksback van ONB in de fout, waardoor Ties Vonk de bal kon onderscheppen en hard voorgeven. Anton Vredevoort liet de bal lopen op Rene Mellema, die de bal weer terug tikte op Anton Vredevoort, die de bal naast de goal schoot. Drachten bleef de bovenliggende partij, terwijl ONB het wel probeerde maar niet gevaarlijk wist te worden, ook al omdat de verdediging van Drachten goed stond en niets weggaf. In de 17e minuut werd er een lange bal op Jesmer Slot gegeven, die de bal met de bost klaarlegde op Anton Vredevoort. Deze schoot de bal in, maar miste de kracht om het keeper Frans de Haan moeilijk te maken. Dan komt Drachten in de 20e minuut op 1-0. Drachten verdiende een hoekschop, welke door Hessel de Vries ingebracht werd bij de 1e paal. Hieruit volgde weer een hoekschop. Ditmaal draaide de bal hoog voor de goal waar de hoog opspringende Yorn Sikkenk de bal hard binnenkopte en daarmee Drachten dus op voorsprong zette. Direct hierna won Menno Boonstra zijn duel en legde de bal hard voor op de inkomende Anton Vredevoord. Keeper Frans de Haan kon de bal in eerste instantie niet klem pakken, maar is snel genoeg om de bal daarna alsnog in zijn bezit te houden. Pas in de 40e minuut kreeg ONB een mogelijkheid vanuit een vrije trap. Deze werd vanaf de zijlijn ingebracht, waar de bal door een medespeler van ONB ver naast gekopt werd. In de 44e minuut was Drachten heel dichtbij de 2-0. Een diepe bal werd door Anton Vredevoort op juiste waarde geschat en hij kon alleen op keeper Frans de Haan afgaan als Gosse Holleman hem niet net buiten de zestien onderuit had getrokken. Scheidsrechter Stroetman kon niets anders doen dan Drachten een vrije tap geven en Gosse Holleman direct rood. De vrije trap van Hessel de Vries kon door Frans de Haan nog net onder de lat weggetikt worden tot hoekschop, welke niets opleverde voor Drachten.

In de tweede helft begon ONB, ondanks dat ze met tien man speelden, fel en werd geprobeerd Drachten onder druk te zetten. Drachten liet ze even uitrazen om zelf in de 52e minuut weer gevaarlijk te worden. Een lange bal op Jesmer Slot bracht hem in een prima positie voor de goal van ONB, maar hij wist de bal niet de juiste richting en snelheid mee te geven. In de 65e minuut kreeg de naar rechts uitgeweken Anton Vredevoort de bal, passeerde zijn tegenstander en gaf de bal voor op Rene Mellema, die de bal ver naast de goal schoot. In de 70e minuut werd de ingevallen Kasper Dekens onreglementair gestuit wat Drachten een vrije trap opleverde. Hessel de Vries bracht de bal voor, waar de bal door een verdediger van ONB over zijn achterlijn gekopt werd. De hoekschop werd door Hessel de Vries in een keer binnen gedraaid bij de tweede paal en hiermee kwam Drachten dus op 2-0. ONB bleef het wel proberen, maar wist niet meer gevaarlijk te worden. In de 75e minuut kwam Drachten op 3-0 toen Kasper Dekens goed doorzette en de bal bij Anton Vredevoort bezorgde die de bal diagonaal binnenschoot. Daarna ontsnapte ONB ook nog aan de 4-0, toen een hoekschop van Hessel de Vries weer leek binnen te vallen. Via de paal leek de bal over de lijn te gaan, maar dit werd niet geconstateerd door de scheidsrechter en assistent-scheidsrechter en die lieten dus doorspelen. Hiermee was de wedstrijd gespeeld en pakte Drachten verdiend de drie punten in deze sportieve derby.