Drachten startte onrustig tegen Geel Wit en had moeite onder de druk uit te komen.

Na een minuut of vijf kwam Drachten wat beter in de wedstrijd en moet ook Geel Wit weer wat achteruit.

1 keer weet Geel Wit gevaarlijk te worden, als Christiaan Molenaar uit de rug van Ties Vonk opduikt en p keeper Guido Wilming kan afgaan. Zijn inzet gaat echter naast.

In de 30e minuut is Dachten dichtbij een voorsprong. Yorn Sikkenk geeft en prima crosspass op Rene Mellema, die langs zijn tegenstander glipt en de bal wil voorgeven. Zijn voorzet is echter onzuiver en zo gaat deze kans verloren, daar er meerdere spelers voor de goal opdoken.

De laatste 25 minuten is Drachten de bovenliggende partij en weet zich ook kansen te creëren. Deze moeten echter dan wel benut worden en het vizier van de spitsen stond niet op scherp vandaag.

Na de pauze speelt Geel Wit vooral de lange bal, aangezien ze een paar snelle buitenspelers hebben. Drachten probeert met combinaties eruit te komen, doch de passes zijn niet zuiver en de aannames zijn soms niet goed. Doordat Drachten nu wat meer vooruit speelt krijgt Geel Wit wat meer ruimte om te counteren en daarbij heeft Drachten soms het gelukt dat ook bij hun het vizier niet op scherp staat. Toch is Drachten de bovenliggende partij echter weet men niet door te drukken. Ook de duels worden niet scherp genoeg aan gegaan en als dat wel gebeurd fluit de zwak fluitende scheidsrechter af, omdat hij een overtreding ziet. In de 65e minuut komt Geel Wit op 1-0 als de bal voorlangs lijkt te gaan, doch een speler van Geel Wit de bal nog voor kan brengen en de spits een punt van zijn schoen tegen de bal krijgt. Er is echter nog tijd genoeg om gelijk te maken, maar de rust bij Dachten ontbreekt en men zoekt te vaak de diepe bal. Drachten lijkt met nog tie minuten te gaan toch verdiend langszij te komen als Drachten een strafschop mag nemen na een duwfout op Anton Vredevoort. Yorn Sikkenk schiet de bal helaas naast. Vlak daarna kan Hessel de Vries oprukken tot de zestien en op het moment van uithalen springt de bal net even op, waardoor hij de bal niet goed raakt en de bal net naast schiet.

Vlak voor tijd krijgt Yorn Sikkenk een rode kaart, na verkeerd taalgebruik naar een tegenstander, terwijl Drachten een vrije trap kreeg wegens een overtreding op Yorn Sikkenk. De vrije trap werd door Hessel de Vries goed ingeschoten, maar keeper Pieter Smit kan er nog net zijn vuisten tegen aan zetten. Zo eindigt deze wedstrijd in een teleurstellende nederlaag.

Zondag kont Franeker op bezoek op de Peppel, aanvang 14.30 uur