Al in de 1e minuut had Drachten de score moeten openen toen Anton Vredevoort alleen op keeper Sven Noordbruis af kon gaan. Hij werd echter te veel naar buiten gedrongen en moest de bal voorgeven. Deze werd weggekopt door een verdediger en leverde verder dus niets op.  In de 9e minuut kwam Drachten dan toch op 1-0.

Na een overtreding van Warga mocht Drachten een vrije trap nemen  op en kleine 20 meter van het Warga-doel. Yorn Sikkenk legde de bal loepzuiver op het hoofd van de hoog springen Anton Vredevoort, die de bal over de keeper in de verre hoek plaatste. Warga is niet van plan nu al de handdoek in de ring te gooien en blijft op de aanval spelen. Drachten heft het er niet makkelijk mee en speelt zelf ook te onrustig om het Warga echt heel moeilijk te maken. In de 19e minuut krijgt Drachten een vrije trap voor een overtreding op Hamza Geyik. Hessel de Vries wil de bal over de muur krullen maar ziet de bal via de rug van een verdediger over de achterlijn gaan. De hoekschop van Ties Vonk levert niets op. Pas in de 21e minuut wacht Warga een schot op de goal van Drachten, doch deze is ene makkelijke prooi voor Guido Wilming. In de 28e minuut een snelle uitbraak van Drachten. Via Youri Brouwer wordt Hamza Geyik de diepte ingestuurd en kan op keeper Sven Noordbruis afgaan. Hamza Geyik probeert de keeper met een stiftte verschalken, doch ziet de bal ook over gaan. In de 34e minuut is het Anton Vredevoort die de vuisten van keeper Sven Noordbruis test via een hard schot. In de 42e minuut redt keeper Sven Noordbruis Warga voor ene 2-0 achterstand door ene kopbal van Hamza Geyik net onder de lat weg te tikken. Toch komt Drachten nog voor rust op 2-0. Ties Vonk is langs de lijn er vandoor gegaan met de bal en zet deze hard voor.  De bal lijkt aan iedereen voorlangs te gaan, doch niet voor Tim Kuperus. Deze is goed mee gelopen en weet de bal binnen te tikken. Ee mooi moment voor de verdediger van drachten, die op zijn verjaardag een doelpunt maakt.

In de tweede helft lijkt Drachten het wel te geloven en laat het initiatief aan Warga, die er ook niet  goed raad mee weet. Warga probeert het wel en lost enkele schotjes op doel, maar daar ligt Guide Wilming niet wakker van. Drachten leeft enkele momenten even op en wordt dan ok direct gevaarlijk zondag dat het ene doelpunt oplevert. Hierdoor blijft het spannend. In de 84e minuut is Drachten dicht bij de 3-0 als een pass van Yorn Sikkenk spits Anton Vredevoort bereikt. Deze schut zijn direct tegenstander van zich af en kan op keeper Sven Noordbruis af gaan. In plaats van de bal rustig binnen te tikken, schuift Anton Vredevoort de bal langs de verkeerde kant van de paal en houdt zo Warga nog in leven. In de blessuretijd krijgt Warga nog een vrije trap te nemen net buiten de zestienmeter van v.v.  Drachten. Koen Wielinga plaats de bal langs de muur in het Drachten goal en brengt Warga hiermee dichter bij Drachten op 2-1. Warga probeert nog alles uit de kast te halen om de gelijkmaker te forceren, doch die tijd is het hun niet meer gegund en zo wint Drachten zijn derde wedstrijd en staat nu op de derde plaats met tien uit vier wedstrijden.

Zondag gaat Drachten op bezoek bij Geel Wit, aanvang 15.00 uur