Vandaag speelde Drachten op een prima grasmat tegen Udiros, waar we vorig jaar thuis van verloren en uit wonnen. Na het gelijke spel van vorige week moest er nu eigenlijk drie punten gehaald worden. Drachten begon goed aan de wedstrijd en drukte Udiros direct terug in de verdediging. Al in de 5e minuut had Jesmer Slot moeten scoren.

Hij anticipeerde goed op een diepe bal van Yorn Sikkenk, nam goed aan en tikte de bal langs de keeper richting doel. De bal verdween net voor Drachten aan de verkeerde kant van de doelpaal. In de 8e minuut onderbrak Drachten een aanval van Udiros, schakelde razendsnel om en bracht Anton Vredevoort in stelling. Zijn inzet kon nog tot hoekschop verwerkt worden welke niets opleverde. In de 16e minuut een goede aanval van Drachten. Anton Vredevoort speelt de hard werkende Jesmer Slot aan, die de bal via een verdediger tot hoekschop verwekt zien worden. Hessel de Vries brengt de bla in waarin Aldo Lingsma de bal inkopt, maar de bal tegen een medespeler ziet aankomen. De bal blijft in bezit van Drachten en komt via Hessel de Vries bij Rene Mellema terecht die zijn inzet door keeper Jordi Oosterbos goed verwerkt ziet worden. In de 42e minuut komt Drachten dan verdient op de 1-0 voorsprong. Anton Vredevoort wordt prima aangespeeld door Ties Vonk. Hij ziet waar de keeper zich bevindt en schuift de bal heel beheerst langs keeper Jordi oosterbos binnen bij de tweede paal.

In de 2e helft blijft Drachten de betere partij, maar moet oppassen op de snelle counters waar Udiros op gokt. Inde 48e breekt Drachten via Rene Mellema uit. Deze wordt net teveel naar de buitenkant gedreven om in een ideale schietpositie te komen. Toch schiet hij op doel, war de bal gesmoord wordt door een aantal benen. Pas in de 53e minuut kan er ene schot van Udiros op de goal van Drachten genoteerd worden en die verdween ook nog ruimschoots naast. Direct hierna begaat een verdediger van Udiros een overtreding op Jesmer Slot. De vrije trap wordt door Hessel de Vries op       de lat geschoten. De terugspringende bal komt voor de voeten van Anton Vredevoort,. Die blijkbaar hier wat van schrikt, want hij schiet de bal naast het lege doel. Toch komt Drachten op 2-0. In de 53e minuut wordt Rene Mellema slim aangespeeld door Hessel de Vries, waardoor hij helemaal vrij staat. Zijn schot is onhoudbaar voor keeper Jordi Oosterbos. In de 59e minuut mag Ties Vonk op rechts een hoekschop nemen. Hij brengt die bij de tweede paal, waar Aldo Lingsma de bal prima inkopt. Keeper Jordi oosterbos kan de bal nog net tot hoekschop verwerken, welke niets oplevert. In de 65e minuut wordt Jesmer Slot gewisseld voor Daan Ram, die nauwelijks in het veld al een reuze kans krijgt om Drachten op 3-0 te zetten. Zijn schot verdwijnt net naast de goal. In de 73e minuut valt de derde treffer dan toch. Anton Vredevoort stuurt Daan Ram op links weg, deze geeft de bal voor op de inkomende Rene Mellema, die de bal terug tikt op Ties Vonk, en die knalt hard en zuiver raak, 3-0

Hierna laat Drachten de teugels wat vieren, gaat Udiros met vier man voorin voetballen en wordt Drachten wat slordig. Dit levert dan toch nog een tegentreffer op. Op de inzet van net buiten de zestien is keeper Guido Wilming kansloos.

Zo wint Drachten zijn tweede wedstrijd met 3-1 en staat voorlopig op de derde plaats met vier punten.

Zondag wacht de altijd lastige uitwedstrijd tegen Trynwalden om 14.00 uur.