Drachten wordt in laatste wedstrijd op alle fronten afgetroefd door gretig Trynwalden

Drachten speelde zijn laatste competitiewedstrijd uit tegen het altijd lastige Trynwalden.

Drachten kon vrijuit spelen, want vorige week was de handhaving in de derde klasse al gerealiseerd. Trynwalden wilde voor eigen publiek en bij het afscheid nemen van 2 selectiespelers nog wel even voluit gaan en Drachten liet dat toe. Het eerste kwartier was het keeper Guido Wilming die Trynwalden met drie prachtige ingrepen van scoren afhield, maar in de 20e minuut was ook hij kansloos toen de bal vanuit een hoekschop binnengekopt werd. Drachten werd bij de opbouw vroeg gestoord en dat leverde voor Trynwalden balbezit op. Drachten kon de bal niet vasthouden en werd binnen een kwartier op 3-0 gezet. Pas net voor de pauze kreeg Drachten zijn eerste kans, maar in plaats van zelf te schieten legde Anton Vredevoort de bal af, waardoor de kans verloren ging. Trynwalden liet direct zien hoe het wel moest door vlak voor pauze nog 4-0 te maken.

Na de pauze was Drachten iets feller en deed meer mee, zonder echt gevaarlijk te worden. Trynwalden wist nog 2 keer te scoren, voordat Drachten door Anton Vredevoort iets terug kon doen. Het slotakkoord was voor Trynwalden dat de 7-1 nog liet aantekenen. In de laatste minuut nam Drachten afscheid van assistent-scheidsrechter Tamme Mast, die volgend seizoen alleen nog bij de thuiswedstrijden gaat vlaggen, maar wel op de een of andere manier bij het team betrokken blijft.

Zo sloot Drachten dit seizoen af als negende in een competitie waarin het allemaal dicht bij elkaar stond. Drachten behaalde 34 punten evenals Leovardia en Harlingen, zag St Annaparochie kampioen worden en Akkrum en FFS direct degraderen. Zwaagwesteinde en Friesland moeten via de nacompetitie proberen in de derde klasse te blijven, terwijl Oerterp, Udiros en Franeker via de nacompetitie gaan proberen alsnog te promoveren.

Drachten kan zich nu gaan richten op het volgend seizoen.