Drachten en Friesland schotelden het publiek een gezapige wedstrijd voor. Drachten wachtte wat af en liet Friesland het spel maken. Het duurde tot de 20e minuut voordat Drachten en goede aanval opzette. Via Hessel de Vries, Yorn Sikkenk en Jesmer Slot kwam Anton Vredevoort in schietpositie.

Hij nam de bal in een keer op de slof en schoot de bal net over. Hierna werd Drachten iets sterker zonder grootst te spelen. Vele passjes gingen fout of waren te kort, waardoor beide partijen veel balverlies leden. In de 21e minuut werd Dennis Hardenbol, spelend als rechtsbuiten, aangespeeld. Hij kapte zijn tegenstander ene paar keer uit en gaf de bal voor op Anton Vredevoort, die de bal via een verdediger naast kopte. De hoekschop leverde niets op. In de 26e minuut stoomde laatste man Yorn Sikkenk op en besloot maar eens op doel te schieten. De bal ging maar net voorlangs. In de 31e minuut onderbrak een handsbal van een verdediger van Friesland een Drachten aanval. Hessel de Vries, Yorn Sikkenk en Dennis Hardenbol namen posities in om de vrije trap te namen maar het was Hessel de Vries die de bal laag en hard, maar ook recht in de handen van keeper Ronald van der Molen, schoot.

In de 2e helft nam Menno Boonstra de positie van Dennis Hardenbol in als rechtsbuiten. Drachten pakte direct het initiatief en drukte Friesland achteruit. Echt gevaarlijk wist Drachten niet te worden. Friesland wist helemaal geen kans te creëren en dus had keeper Guido Wilming een rustige middag.

In de 53e minuut ging Lieuwe Elzinga er van door op de linkerkant en kon alleen met een overtreding tegen gehouden worden. Yorn Sikkenk naam de vrije trap maar zag deze hard over het doel gaan. In de 56e minuut wordt Menno Boonstra de diepte ingestuurd. Via een overtreding wordt hij gestopt, maar het levert Drachten wel ene vrije trap op. Ties Vonk legt de bal precies op het hoofd van Anton Vredevoort, die hard binnenkopt en Drachten hiermee op 1-0 zet. In de 60e minuut kopt Anton Vredevoort de bal door op Lieuwe Elzinga. De bal is net te hard voor hem, maar hij maakt het keeper Roald van der Molen wel zo lastig dat het Drachten een hoekschop oplevert. Deze wordt door Hessel de Vries teruggelegd op Yorn Sikkenk, maar die heeft te weinig tijd om uit te halen.

In de 66e minuut krijgt Drachten een grote mogelijkheid om de score op te voeren en daarmee de wedstrijd te beslissen. Ties Vonk onderschept de bal, past op Anton Vredevoort, die alleen op keeper Ronald van der Molen af kan gaan. Hij schiet de bal echter tegen de keeper op, waardoor deze kans over gaat. De hoekschop levert niets op. Friesland kan geen vuist meer maken en Drachten speelt de rest van de wedstrijd rustig uit.

Volgende week speelt Drachten de laatste wedstrijd uit tegen Trynwalden om 14.00 uur