Drachten vergeet zichzelf te belonen.

Op het kunstgrasveld van Franeker miste  Drachten vijf basisspelers. Op de bank nam A-junior Jordy van Nispen plaats, naast Tjitze Deinum en de later arriverende spelers Wim Lunter, Sander Buitkamp en Jeroen Dragt, keeper A1, die eerst nog met Drachten 2 hadden gespeeld en helaas verloren met 2-1.

Drachten speelde eerst tegen de wind in en Franeker startte direct fanatiek. Langzamerhand kwam Drachten beter in de wedstrijd en ontstond er meer evenwicht tussen beide partijen. Het was Drachten dat de eerste mogelijkheid kreeg om de score te openen. De sterk spelende Jesmer Slot, speelde zich goed vrij en schoot de bal met buitenkant voet op doel. De bal zeilde net voorlangs. In de 11e minuut krijgt Drachten een vrije trap te nemen na een overtreding op Ties Vonk. Op een kleine 20 meter van het Franekerdoel mocht Hessel de Vries aanleggen en hij krulde de bal langs de muur. Keeper  Jesse Hogendorp kon nog redding brengen. Direct hierna kwam Franeker op een 1-0 voorsprong. Keeper Robert Evenhuis ging op de zestien in de fout en spits Sander Hoekstra lobde de bal over iedereen heen in het lege doel. Een domper voor Drachten, maar ze pakte de draad weer snel op. In de 17e minuut kreeg Franeker een vrije trap te nemen. Deze werd laag voorgebracht waar Marco de Groot zijn voet tegen aanzette. De bal belandde op de lat en hier ontsnapte Drachten dus. Direct hierna brak Drachten uit en kon Franeker de bal alleen maar uitschoppen. Arthon Pool gooide de bal ver in. Deze kwam bij Lieuwe Elzinga terecht die niet aarzelde en uithaalde. Keeper Jesse Hogendorp kon de  bal echter pakken. Intussen begon Drachten steeds makkelijker te voetballen en vond men elkaar goed, wat toch wel diverse mogelijkheden opleverde. Keeper Jesse Hogendorp stond hun echter elke keer in de weg. In de 40e minuut ontsnapte Franeker aan de gelijkmaker, toen Anton Vredevoort hard uithaalde en de bal op de lat zag belanden boven de kansloze keeper Jesse Hogendorp.

In de tweede helft begon Drachten uitstekend aan de wedstrijd en drukte Franeker direct terug. In de 46e minuut mocht Drachten een hoekschop nemen. Deze werd door Anton Vredevoort bij de tweede paal net naast gekopt. Direct hierna ontsnapte Anton Vredevoort aan buitenspel en scoorde beheerst de 1-1. Ondanks protesten en het vlagsignaal van de ass-scheidsrechter keurde de scheidsrechter deze goal terecht goed. Franeker probeerde hierna wat meer vooruit te spelen en het spel golfde zo mooi heen en weer. Drachten had wat meer de bal en Franeker probeerde met lange ballen de buitenspelers aan het werk te zetten. In de 70e minuut countert Franeker en kan de spits alleen op Robert Evenhuis afgaan, die goed naar de bal blijft kijken en de inzet weet te pareren.

In de 72e minuut komt Franeker  op 2-1, als de linksbuiten een laag schot op doel lost. Keeper Robert Evenhuis gaat onder de bal door en ziet deze in het doel belanden. Drachten gaat nu meer risico nemen om toch nog op gelijke hoogte te komen. Trainer Richard Jellema brengt A-junior Jordy van Nispen binnen de lijnen voor Youri Brouwer en even later nog twee extra aanvallers Wim Lunter en Tjitze Deinum voor Jesmer Slot, die duizelig is na een botsing, en Dylan Kreeft. Hierdoor geeft Drachten achterin meer ruimte weg, wat tot enkele hachelijk momenten leidt zonder doelpunten. In de laatste minuut mag Drachten nog een corner nemen, die voor de goal gebracht wordt. De bal wordt door Anton Vedevoort ingekopt, keeper Jesse Hogendorp pareert de ba,l welke terecht komt bij Wim Lunter. Deze kopt weer in, maar net tegen de hand van keeper Jesse Hogendorp, waardoor het 2-1 blijft. Vlak daarna fluit de scheidsrechter voor einde wedstrijd en wint Franeker deze wedstrijd met 2-1 waarin Drachten, gezien het spelbeeld, een gelijkspel minstens verdiend had.