Drachten pakt drie belangrijke punten tegen Oerterp in een slechte wedstrijd..

Drachten moest het deze wedstrijd stellen zonder drie basisspelers en had daarom Wim Lunter weer in de basis staan.

In de 10e minuut mocht Drachten kreeg Drachten een vrije trap van scheidsrechter Stel, die zijn stempel in de rest van de wedstrijd op de wedstrijd zou zetten.

Marten Zantema schoot de bal hard via de gladde grond op doel waar keeper Robert Visser de bal niet klemvast kon krijgen. Aldo Lingsma was er als de kippen bij om de bal over de keeper heen binnen te tikken en daarmee Drachten op een vroege voorsprong te zetten. Oerterp was niet bij machte om een vloeiende aanval op te zetten en probeerde met lange ballen te werken. Drachten had echter achterin wat meer zekerheid ingebouwd en gaf geen kans weg. Zelf had men ook moeite om kansen te creëren, maar als men eruit kwam werd het ook wel gevaarlijk. Het spel golfde heen en weer met veel kleine overtredingen van beide kanten, die het spel elke keer onderbraken.

In de 44e minuut kwam Drachten er weer goed en snel uit wat Oerterp ten koste van een hoekschop kon oplossen. De bal werd door Ties Vonk voorgebracht en Wim Lunter pikte de bal op. Hij kapte een speler uiten draaide de bal onhoudbaar voor keeper Robert Visser in de verre hoek en zette Drachten hiermee op 0-2.

In de 2e helft had Oerterp de wind mee en zette Drachten onder druk. De lange ballen van Oerterp leverde echter geen problemen op voor de verdediging van Drachten die er goed het zicht op had. Halverwege 2e helft moest Drachten met 10 man verder toen Jesmer Slot op de middenlijn een overtreding begin, waarvoor scheidsrechter Stel een gele kaart op zijn plaats achtte. Het was Jesmer Slot zijn 2e dus kon vertrekken. Drachten gaf echter geen krimp en vocht voor elke bal. Oerterp wist geen kans te creëren en probeerde met afstandsschoten gevaar te stichten. Het vizier stond bij hun echter niet scherp en de bal ontbrak het dan ook elke keer aan de juiste richting. Drachten moest nu uiteraard nog verder terug en probeerde nu zelf met de lange bal de beide spitsen Lieuwe Elzinga en Michel Tjoelker te bereiken. Zij konden de bal echter maar kort vast houden, waardoor Oerterp al snel weer in de aanval kon gaan. Toen met een kleine tien minuten Lieuwe Elzinga zijn 2e kaart kreeg en Drachten dus met negen man verder moest, dacht iedereen dat Oerterp nu wel alles op alles zou zetten om tot scoren te komen. Drachten beet zich echter vast in de tegenstander, gooide zich voor elke bal en anders was keeper Guido Wilming degene die de bal pakte. In de laatste paar minuten moest keeper Guido Wilming nog een paar keer optreden en deed dat met verve. Zo hield hij de nul, pakte Drachten drie belangrijke punten en steeg Drachten naar de zevende plaats op de ranglijst.

Een zwaar bevochte overwinning door een vastberaden ploeg die met en voor elkaar vocht om de drie punten mee naar Drachten te nemen.