Drachten pakt na twee nederlagen weer drie mooie punten.

Drachten had de afgelopen 2 wedstrijden verloren en om de aansluiting te houden moest er wel weer eens gewonnen worden.

Drachten begon bijzonder goed aan de wedstrijd en nam al in de 1e minuut een 0-1 voorsprong. Een lange bal op Dennis Hardenbol van Yorn Sikkenk, werd door Dennis Hardebol goed ingeschat en prima met zijn hoofd verlengd.

Keeper Jordi Oosterbos was kansloos. Udiros probeerde met steekballen hun spitsen vrij te zetten, doch Drachten had dat goed onder controle. Toch leek Udiros in de 8e minuut langszij te komen toen zo’n steekbal door het centrum de spits van Udiros bereikte. Door goed uit komen en naar de bal blijven kijken van keeper Guido Wilming kon laatstgenoemde de hand nog tegen de bal zetten en deze tot hoekschop verwerken. In de 18e minuut was de hardwerkende Ties Vonk dichtbij een treffer. Hij werd in vrije positie aangespeeld op de linkerkant en schoot de bal strak richting de kruising. De bal vloog echter net over. Toch kwam Drachten in de 28e minuut op 0-2. Via snelle balroulatie kwam rechtsbuiten Michel Tjoelker vrij en deze leverde een prima voorzet af op spits Anton Vredevoort, die de bal prima binnenkopte. Udiros combineerde op het middenveld, maar wist niet echt gevaarlijk te worden. In de 35e minuut weer een kans voor Drachten om de score verder uit te breiden. Na een vrije trap, gegeven door de goed fluitende scheidsrechter, de heer Hoof, legde Dennis Hardenbol de bal strak op het hoofd van de inkomende Anton Vredevoort. Hij zag zijn kopbal nog gepakt worden door keeper Jordi Oosterbos, die Udiros hiermee behoedde voor een grotere achterstand. Pas in de 44e minuut werd Udiros weer eens gevaarlijk, mede door een fout bij Drachten. De verder goed spelende Jesmer Slot, gaf een verkeerde pas, die onderschept werd door Marten Kuperus van Udiros. Hij wilde op keeper Guido Wilming afgaan, maar Tim Kuperus, spelend voor Drachten kon dit nog herstellen door een lichte overtreding te maken. De vrije trap werd door keeper Guido Wilming onschadelijk gemaakt.

In de tweede helft was het Drachten dat de 1e kans kreeg. Michel Tjoelker kreeg de bal vanuit een voorzet van Lieuwe Elzinga op een presenteerblaadje aangeboden. Hij schoot de bal in een keer in, maar zag de bal naast de goal verdwijnen. In de tegenaanval die volgde moest Guido Wilming handelend optreden om schade te voorkomen. De hoekschop die volgde leverde niets op. Udiros zette wat meer druk en Drachten speelde wat onzorgvuldiger, zonder dat Udiros echt gevaarlijk werd. In de 57e minuut speelde Michel Tjoelker zich knap vrij, zette de bal voor op Lieuwe Elzinga. Keeper Jordi Oosterbos onderschepte de bal voordat Lieuwe Elzinga gevaarlijk kon worden. Uit de tegenaanval scoorde Udiros de aansluitingstreffer door Jorrit Hieda, die de bal van links binnenschoot. Udiros rook bloed en wilde meer, maar Drachten bleef kalm en zocht zelf geregeld naar mogelijkheden om de score weer uit te breiden. In de 70e minuut was Dennis Hardenbol hier dichtbij, maar hij zag zijn schot net voorlangs gaan. Toch kwam Drachten op 1-3. Na goed door zetten van Anton Vredevoort, kreeg Drachten een hoekschop te nemen. Ties Vonk bracht de bal voor, waar Dennis Hardenbol de bal oppikte, even een man uitspeelde en hard binnenschoot tussen de benen van keeper Jordi Oosterbos door. Het was jammer voor Drachten dat direct daarna de 2-3 viel. Een schot van links werd geblokt door Aldo Lingsma, waardoor de bal een rare curve maakte en bij de tweede paal zomaar binnenviel. Drachten moest nu de kop er goed bijhouden om niet alsnog de 3-3 om de oren te krijgen. Udiros zette nog eens aan, maar Drachten gaf het niet meer uit handen en won zo , niet eens onverdiend, met 2-3.

Volgende week speelt Drachten thuis tegen Akkrum om 14.00 uur.