FaceBook  Twitter

Drachten verliest kansloos bij Harlingen.

Bij aanvang van de wedstrijd werd het droog en hadden beide ploegen alleen last van de harde wind. In de eerste twintig minuten leek er nog niets aan de hand voor Drachten. Harlingen had dan wel wat meet balbezit, maar was nog niet echt gevaarlijk geweest. De jonge ploeg, Rein Jacobi was geblesseerd en Dennis Hardenbol geschorst, kreeg de eerste mogelijkheid. Een goede voorzet van Menno Boonstra werd door Anton Vredevoort via een overstap, gelaten voor Yorn Sikken, die hard uithaalde. Trainer Richard Jellema juichte al voor een goal, maar keeper Tetze Helvrich pakte de bal nog net voor de lijn. In de 20e minuut had Drachten geluk toen en lange bal door Tim Kuperus verkeerd werd ingeschat en over hem heen ging. Zijn tegenstander lobde de bal over Robert Evenhuis heen tegen binnenkant paal, waarna de bal het veld weer in stuiterde.

In de daarop volgende tegenstoot van Drachten gaf Yorn Sikkenk de bal op de vrijstaande Anton Vredevoort, die hard uithaalde, maar de bal over zag gaan. In de 25e minuut kwam Harlingen op 1-0. J. Erents kreeg op hun rechterkant de bal en mocht uithalen. Robert Evenhuis kreeg er nog een vuist tegenaan, maar de bal viel hierna “dood” neer achter de lijn. Drachten bleef kalm, maar kon net voorkomen dat in de 30e minuut de 2-0 volgde. Een hoekschop van links verdween in een keer bij de 1e paal in de goal zonder dat iemand er ook maar aanzat. En in de 37e minuut werd het nog erger voor Drachten. Een verre ingooi kon door S. Zeilmaker binnengekopt worden over de kansloze keeper Robert Evenhuis. Toch bleef Drachten de aanval zoeken en was in de 39e minuut dichtbij de 3-1. Een voorzet van Menno Boonstra kam bij Yorn Sikkenk terecht, die uithaalde. Helaas voor Drachten kon een verdediger van Harlingen de bal nog zo van richting veranderen dat de bal naast verdween De hoekschop leverde uiteindelijk niets op.

In de tweede helft kwam de genadeslag toen in de 50e minuut S. Zeilmaker zomaar door de Drachtster-verdediging kon slalommen en de bal langs Robert Evenhuis in het doel schieten, 4-0.

In de 55e minuut een goede en vlot lopende aanval van Drachten, welke de sprintende Menno Boonstra uitkwam. Hij kwam in een goede positie om voor te geven, doch hij schoot de bal in een keer op doel. De bal ging echter ongevaarlijk voorlangs. In de 60e minuut kwam Harlingen op 5-0. Een lange bal van achteruit kwam tussen laatste man Tim Kuperus en keeper Robert Evenhuis terecht en beiden twijfelde wat te doen. S. Zeilmaker was er als de kippen bij en zette nog net een voet tegen de bal, die daarop in het lege doel belandde. Hierna bloedde de wedstrijd door. Harlingen hoefde niet meer en Drachten kon niet meer.

Drachten heeft nu twee weken om de zaak weer op de rails te krijgen voor de wedstrijd tegen Trynwalden op zondag 29-11-2015

Tom de Groot

FaceBook  Twitter