FaceBook  Twitter

Drachten doet zichzelf te tekort tegen Leovardia.
Drachten begon fel aan de wedstrijd en joeg Leovardia direct terug en dit leverde dan ok direct een hoekschop, die door Jeffrey Mast werd genomen. Deze leverde echter niets op. In de 7e minuut ontsnap Drachten aan een achterstand. Lammert Hoen kan op de linkervleugel de bal voorgeven op Niels Hartman, die de bal op de paal kopt. In de 13e minuut volgt een uitbraak van Leovardia, waarop keeper Robbert Evenhuis uitkomt en de bal achter wil laten lopen. De bal blijft echter op de achterlijn liggen en het is dat de speler van leovardia de bal hierna slecht afgeeft anders had dit slecht kunnen aflopen voor Drachten. Nu kan Drachten snel omschakelen en uitbreken. Yorn Sikkenk gaat in een duel binnen de zestien onderuit, doch de scheidsrechter wuift dit weg en geeft een hoekschop, welke niks oplevert. In de 38e minuut mag Leovardia een ingooi nemen. Deze wordt snel genomen en de spits van Leovardia mag zo doorlopen., niemand van Drachten die ingrijpt. Niels Hartman profiteert hier optimaal van en laat Robbert Evenhuis kansloos. Direct hierna moet Drrachten de gelijkmaker scoren. Dennis kan van de rechterkant een voorzet afgeven, waarbij de laatste man van Leovardia uitglijdt en de bal bij Tjitse Deinum terecht komt.

Deze heeft de hoek voor het uitkiezen, doch schiet de bal recht tegen de voeten van keeper Johan Ritzema op. In de 41e minuut geeft Jeffrey Mast een prima lange bal op Michel Tjoelker. Hij kan vrij op het doel af gaan, maar treuzelt hierbij te lang waardoor een verdediger van Leovardia nog kan ingrijpen ten koste van een hoekschop, die voor Drachten niets oplevert. In de 45e minuut komt Leovarida op 0-2 als een voorzet over iedereen heen zeilt maar niet over Stefano Mazengo Loro en die kopt ongehinderd de 0-2 binnen. Drachten kan hierna direct tegenscoren als Yorn Sikkenk een prima bal geeft op Tjitse Deinum. Deze schiet echter vrijstaand de bal tegen de keeper op. De terugspringende bal kan hij binnenschuiven, maar hij presteert het om de bal tegen de lat te schieten en hiermee verzuimt hij Drachten dichterbij te brengen.

In de 2e helft probeert Drachten het wel, maar kan voorin te weinig potten breken om Leovardia te verontrusten. In de 55e minuut geeft de actieve Dennis Hardenbol een prima bal op Baba Bounana, die de bal voorgeeft op de inkomende Yorn Sikkenk. Voordat deze kan uithalen wordt de bal nog tot hoekschop verwerkt. In de 77e minuut mag Leovardia een hoekschop nemen. Deze wordt voor de goal gebracht waar Niels Hartman  de bal zomaar mag binnentikken en de stand dus op 0-3 zet.

In de 82e minuut mag Dennis Hardenbol na een combinatie met Yorn Sikkenk uithalen en op deze uithaal is keeper Johan Ritzema kansloos. Als Leovardia de aftrap neemt wordt deze door Ben Ewald direct op doel geschoten, waar Robbert Evenhuis te ver voor de goal staat en deze de bal langs zich heen ziet gaan in de goal, 1-4. Hiermee is de strijd gestreden. Drachten zet nog wel aan en keeper Joan Ritzema moet nog een paar keer handelend optreden om een tegentreffer te voorkomen, maar Leovardia geeft deze overwinning niet meer uit handen.

Volgende week gaat Drachten op bezoek bij Harlingen.

Tom de Groot

FaceBook  Twitter