FaceBook  Twitter

Drachten doet zichzelf tekort en verliest met 1-2 van Udiros 1.

Beide ploegen maakte er een leuke wedstrijd van en speelden op de aanval. Het was Drachten dat in de 6e minuut de eerste mogelijkheid kreeg om de score te openen. Na een snelle uitval van Drachten was het Yorn Sikkenk die van de linkerkant een voorzet afleverde waar Dennis Hardenbol onderdoor ging. De bal kwam terecht bij de meegekomen Anton Vredevoort die de bal op doel schot. Hij zag de bal onhoudbaar voor keeper Bauke Pultrum voorlangs  gaan. In de tiende minuut kreeg Udiros een hoekschop te nemen die voor de goal gebracht werd. De nummer vier van Udiros, Sander Jongsma was helemaal vrij gelaten en kon vrij binnen koppen en zette zo Udiros op 0-1. Het spel golfde op en neer en het duurde tot de 25e minuut voordat Drachten weer echt gevaarlijk werd. Tjitze Deinum passeerde op de achterlijn van Udiros drie man en legde de bal terug op Dennis Hardenbol, die de bal niet goed raakte en overzag gaan. In de 28e brak Udiros weer door de verdediging van Drachten, maar keeper Robert Evenhuis bleef goed naar de bal kijken en wist de inzet tot hoekschop te verwerken.

In de 31e minuut mocht Yorn Sikkenk een vrije trap nemen na een overtreding op Anton Vredevoort op zo’n kleine veertig meter van de goal van Udiros. Hij bracht de bal voor bij de tweede paal, waar Dennis Hardenbol de bal voor kopte op de spits van Drachten die scoorde. De goal telde helaas niet want scheidsrechter Hazelhof constateerde een overtreding van Dennis Hardenbol en gaf Udiros een vrije trap.  

De tweede helft begon Drachten met dezelfde elf spelers en zette Udiros direct op eigen helft. Drachten had meer balbezit en was steeds vaker op de helft van udiros te vinden mar moest uitkijken voorde lange ballen op hun voorhoede. In de 51e minuut speelde Yorn Sikkenk zich knap vrij, bedacht zich niet en haalde uit. Keeper Bauke Pultrum kon de bal nog net onder de lat wegtikken. De hoekschop leverde niets op. Direct hierop counterde Udiros en moest Robert Evenhuis handelend optreden. Dat deed hij voortreffelijk. In de 63e minuut dacht Marten Zantema, laat ik nog maar eens de keeper testen en haalde van een kleine twintig meter hard uit. Weer moest keeper Bauke Pultrum de bal onder de lat wegtikken tot hoekschop, welke niets opleverde voor Drachten. In de 68e minuut counterde Udiros en stond de verdediging van Drachten niet helemaal goed, waardoor Jorrit Heide vrij voor keeper Robert Evenhuis kwam en niet faalde, waardoor Udiros een 0-2 voorsprong nam.

Drachten zette nog eens aan en kreeg ook wel mogelijkheden, maar elke keer viel e bal net goed. Er werd goed gevoetbald en achterin nam Drachten wat meer risico door laatste man Rein Jacobi naar het middenveld door te schuiven om ze een extra vrije man te creëren. De eindpassen bleken echter onzorgvuldig en Udiros kon zo stand houden. Toch kwam Drachten op 1-2. In de 74e minut mocht Drachten een vrije trap nemen, na een overtreding. Hij bracht de bal voor, waar Yorn Sikkenk  in de zestien meter met twee handen werd vastgehouden. Scheidsrechter Hazelhoff zag dit en gaf Drachten een strafschop, die door Yorn Sikkenk onberispelijk werd binnen geschoten. Hierna werd het nog spannend. Drachten viel aan en Udiros moest terug. Vlak voor tijd kreeg Drachten nog een beste kans toen een hoekschop van Ties Vonk bij de tweede paal werd binnengekopt. Udiros kon de bal nog net van de lijn halen en hield hiermee Drachten van de verdiende gelijkmaker af.

Volgende week gaat Drachten op bezoek bij Akkrum om 14.00

Tom de Groot

FaceBook  Twitter