Drachten speelde een zwakke wedstrijd tegen een strijdlustig Geel Wit.

De wedstrijd werd in een hoog tempo gespeeld en Drachten jaagde direct vanaf de aftrap Geel Wit op. In de 13e minuut kreeg Drachten haar eerste kans, toen Yorn Sikkenk de bal op de naar binnentrekkende Arthon Pool speelde, die voor zijn tegenstander kwam en de bal met links inschoot. Keeper Pieter Smit, kon nog net de bal pakken.

Na de bekerronden ongeslagen te blijven en dus door naar de volgende ronde stond vandaag de eerste competitie wedstrijd op de rol tegen het voor ons onbekende Lewenborg.
Lewenborg bleek een goede ploeg met technisch sterke spelers en Drachten had de handen dan ok vol aan ze. In de 5e minuut kwam Lewenborg op voorsprong. Spits Jelle de lange werd aan de zijkant de diepte ingestuurd en was niet meer in te halen. Alleen op keeper Guido Wilming afkomend bleef hij kalm en schoof de balk beheerst in de verre hoek. In de 10e minuut was Drachten voor het eerst gevaarlijk.

Nadat het even zoeken was in de eerste minuten en Drachten goed wegkomt met een door de bips van Schweigmann geblokt schot van Hulzinga, gaat de wedstrijd redelijk gelijk op. Beide defensies staan echter goed, dus de grootste kansen doen zich voor vanuit de omschakeling (zoals in heel veel voetbalwedstrijden).