De 3e competitiewedstrijd van het seizoen stond thuis op het programma tegen koploper in de 1e klasse 30 Buitenpost C1. Het werd een hele spannende wedstrijd op het prachtige hoofdveld van vv Drachten onder heerlijke weersomstandigheden. Ondanks nog een reeks van pijntjes en blessures (spits Martijn, back Melvin) heeft Drachten C1 de stijgende lijn te pakken en gelukkig kon ook Erwin vandaag het team versterken. Hij zou mede tegen een fysiek zeer sterk Buitenpost het verschil maken.

Trainer Tjerk heeft deze dagen nogal wat puzzelwerk, maar tactisch stond het goed, vandaag was er voor een 4-4-2 opstelling gekozen, met Erwin en Jochem in de spits. Boelo, Maiko vd W, Maiko S en Jort op het middenveld. In de verdediging Jesse en Joran centraal en backs Bastiaan en Nick.
Bilal, Benjamin en Melvin begonnen op de wissel, maar zouden later volop aan de bak moeten. Natuurlijk keeper Jesse als sluitpost.

Vanaf de eerste minuut zaten de supporters op het puntje van hun tribunestoel. Drachten begint al snel met een hoekschop van Boelo, waar Jochem onderdoor kopt, maar Erwin krijgt de bal in de voeten en schiet tegen de keeper, vervolgens tikt Jort over. Dan komt Buitenpost, dat over een sterke en goede ploeg beschikt, opzetten. Met name bij hoekschoppen komt steeds een drietal lange verdedigers over die voor veel gevaar zorgen. Zo ook in de 5e minuut.
De centrale verdediger van Buitenpost (nr. 11) is echt een boom van een kerel, hij haalt Jochem fors onderuit en scheidsrechter Robbert Evenhuis geeft terecht een gele kaart.
Helaas lijdt Bastiaan dan in de 10e minuut balverlies linksachter, wat een open kans vanaf 11 meter voor Buitenpost betekent. De spits schiet echter hoog over.
Het spel golft heen en weer en na een kwartier een goede kans van Erwin maar hij schiet op de keeper, Jochem komt vervolgens net te laat.
Na de dik 20 minuten moet Benjamin invallen voor de geblesseerd geraakte Nick. Diezelfde Benjamin geeft 5 minuten later een bekeken pass op Erwin die een mooie loopactie in huis heeft, maar de bal net niet goed voor krijgt.
In de 30e minuut weer een gevaarlijke hoekschop van Buitenpost, die goed door Bastiaan gekeerd wordt, daarbij wordt hij wel weer door de reus van Buitenpost (die te laat komt) getorpedeerd. Het was rijp voor een 2e gele kaart die Robbert op zak houdt. Maar de trainer van Buitenpost neemt maatregelen en laat hem terecht in de 2e helft op de bank starten. Gevolg is wel dat Bastiaan geblesseerd (de zoveelste…) uit moet vallen en vervangen wordt door Bilal, die dan op de voor hem ongebruikelijke back positie terecht komt.

De 2e helft begint dan van de kant van Drachten wat onrustig (mede door de omzettingen). Buitenpost opent met een schot over het doel van Jesse. Maar vlak daarna een mooie aanname van Erwin, hij ziet Jochem gaan en speelt hem subliem aan. Jochem gaat om de keeper heen en scoort: 1-0! In de 4e minuut weer een kans voor Erwin, maar de Buitenpost keeper weet de bal te stoppen.
Buitenpost wordt sterker en sterker en Drachten gokt op de counter en krijgt eigenlijk wel de beste kansen. Zo gaat Boelo in de 18e minuut goed door, maar helaas weet niemand op tijd voor het doel te komen om zijn voorzet binnen te werken.
Dan het hoogtepunt van de wedstrijd: Drachten krijgt op ruim 35 meter van het Buitenpost doel een vrije trap. Erwin legt aan en de bal verdwijnt over de niet al te lange Buitenpost doelman in de rechter bovenhoek: 2-0.

Trainer Tjerk durft het aan Erwin na deze schitterende goal rust te gunnen en brengt Melvin in het veld.
Maar Buitenpost geeft niet op en blijft komen. In de 25e minuut een goede kans, maar Jesse en vervolgens Benjamin weten redding te brengen. Drachten countert direct daarna weer via Jort, die Jochem in de spits weet te bereiken, maar die tikt vallend net naast.
Er volgen nu nog zenuwslopende minuten. Buitenpost krijgt een vrije trap op zo’n 5 meter buiten het strafschopgebied en deze wordt laag rechts ingeschoten. Keeper Jesse, die een groot aantal reddingen moet verrichten vandaag, kan deze bal helaas niet pareren: 2-1.
Erwin wordt nu toch nog even teruggewisseld voor Maiko vd W. Buitenpost komt nog 1 keer goed door, maar de spits vuurt recht op keeper Jesse af. De laatste kansjes zijn dan toch voor Drachten, maar het blijft bij een zwaar bevochten 2-1 overwinning.

Een knappe en al met al verdiende overwinning. Een aantal ploegen lijkt in deze competitie heel dicht bij elkaar te zitten. Als Drachten deze lijn weet door te zetten, dan kan het zeker bovenin meedoen. De grote winnaar vandaag was echter het publiek, het was superspannend en de jongens hebben keihard voor het resultaat en elkaar geknokt. Mooi om te zien!