Drachten speelde zijn eerste thuiswedstrijd van deze competitie tegen FFS 1.

Drachten begon goed aan de wedstrijd en zette FFS direct onder druk. Al in de 2e minuut zag Dennis Hardenbol zijn kans schoon en schoot de bal hard in. Helaas ook recht op de keeper af, zodat die er geen problemen mee had. In de7e minuut had Tjitze Deinum de score moeten openen, toen hij de bal op een presenteerblaadje kreeg aangeboden. Anton Vredevoort gaf de bal van links voor op Michel Tjoelker, die de bal beheerst terug legde op Tjitze Deinum. Hij had alle tijd om ene hoek te kiezen en deed dat dan ook. Hij wilde de bal rustig in de rechterhoek plaatsen, maar de keeper had dat door en kon hierdoor de bal nog pareren en tot hoekschop verwerken. De hoekschep werd voorgebracht, waar Anton Vredevoort de bal slim liet lopen en hierdoor Dennis Hardenbol de kans gaf om in te koppen, ware het niet dat deze de bal waarschijnlijk niet verwachtte en deze totaal verkeerd op zijn hoofd kreeg en hierdoor de juiste richting miste.

In de volgende vijf minuten scoorde Drachten er flink op los. In de 9e minuut onderschepte Tjitze Deinum ene te zachte terugspeel bal en la deze breed op Michel Tjoelker, die deze buitenkans niet onbenut liet en de bal rustig binnen schoof, 1-0 Vanaf de aftrap onderschepte Drachten de bal weer, schakelde razendsnel om en werd Anton Vredevoort in stelling gebracht. Alleen voor keeper N. Pijlmijn bleef hij koel en scoorde beheerst de 2-0. Drachten had door dat FFS even de weg kwijt was en bleef de druk hoog houden. In de 13e minuut speelt een speler van FFS de bal te hoog terug op de laatste man die de bal niet kon koppen en nu was Tjitze Deinum er als de kippen bij. Hij passeerde de keeper en schoof de bal in het lege doel, 3-0.

Hierna nam Drachten gas terug en gaf FFS de kans om op adem te komen. Ze bleven er in geloven, terwijl Drachten dacht dat de buit binnen was. In de 40e minuut werd dor FFS goed geprofiteerd van een verdedigingsfout van Drachten, waardoor Age Ellert van der Velde de bal voor de voeten kreeg en niet aarzelde. Hij lobde de bal keurig over keeper Robbert Evenhuis heen in het doel 3-1. Dit was tevens de ruststand.

Wie dacht dat Drachten de zaak in de tweede helft weer zou oppakken had het mis. Duels werden verloren, de tweede ballen werden niet gepakt en FFS drong steeds meer aan en geloofde nog in een goed resultaat. In de 66e minuut werd Drachten gestraft voor het slappe spel en werd door Age Ellert van der Velde de 3-2 aangetekend. Hij dook voor Robbert Evenhuis op, bleef rustig en lobde de bal over de keeper heen en maakte zo de aansluitingstreffer. Drachten begon nu wat meer aan te dringen, kreeg ook wel wat kansjes, maar keeper Pijlman bleek een te groot obstakel. In de 75e minuut kwam FFS zelfs op 3-3 toen ze zo door de verdediging konden lopen en keeper Robert Evenhuis kansloos lieten met een schuiver in de verre hoek. Hierna kreeg Drachten nog diverse grote kansen, maar door te aarzelen en niet resoluut zijn werden deze allemaal om zeep geholpen en zo verliest Drachten twee onnodige punten, terwijl FFS het ene punt hartstochtelijk vierde.