FaceBook  Twitter

Drachten wordt in laatste wedstrijd op alle fronten afgetroefd door gretig Trynwalden

Drachten speelde zijn laatste competitiewedstrijd uit tegen het altijd lastige Trynwalden.

FaceBook  Twitter
FaceBook  Twitter

Drachten en Friesland schotelden het publiek een gezapige wedstrijd voor. Drachten wachtte wat af en liet Friesland het spel maken. Het duurde tot de 20e minuut voordat Drachten en goede aanval opzette. Via Hessel de Vries, Yorn Sikkenk en Jesmer Slot kwam Anton Vredevoort in schietpositie.

FaceBook  Twitter
FaceBook  Twitter

Bij Drachten debuteerde A-junior Kasper Dekens in de basis. Geel Wit ging goed van start en legde Drachten haar wil op. Toch was de eerste mogelijkheid voor Drachten, maar de inzet van Anton Vredevoort miste kracht om keeper Pieter Smit te verontrusten. In de 6e minuut mocht Yorn Sikkenk aanleggen voor een vrije trap na een handsbal vanaf een kleine 30 meter. Hij schoot de bal naast het doel.

FaceBook  Twitter
FaceBook  Twitter

Drachten vergeet zichzelf te belonen.

Op het kunstgrasveld van Franeker miste  Drachten vijf basisspelers. Op de bank nam A-junior Jordy van Nispen plaats, naast Tjitze Deinum en de later arriverende spelers Wim Lunter, Sander Buitkamp en Jeroen Dragt, keeper A1, die eerst nog met Drachten 2 hadden gespeeld en helaas verloren met 2-1.

FaceBook  Twitter
FaceBook  Twitter

Op een slecht veld liet Drachten na de drie punten in eigen huis te houden.

Drachten probeerde van achteruit de aanval op te bouwen en dat ging meestal tot aan de zestien meter prima. Er ging wel eens een pass de mist in, maar de intentie die er achter zat was prima. Tot aan de 20eminut was er niets aan de hand voor Drachten, want Harlingen kon geen potten breken.

FaceBook  Twitter
FaceBook  Twitter

Drachten pakt drie belangrijke punten tegen Oerterp in een slechte wedstrijd..

Drachten moest het deze wedstrijd stellen zonder drie basisspelers en had daarom Wim Lunter weer in de basis staan.

In de 10e minuut mocht Drachten kreeg Drachten een vrije trap van scheidsrechter Stel, die zijn stempel in de rest van de wedstrijd op de wedstrijd zou zetten.

FaceBook  Twitter
FaceBook  Twitter

Drachten pakt drie belangrijke punten tegen Akkrum.

Na de overwinning van vorige week was het nu zaak om ook tegen Akkrum drie punten in eigen huis te houden. Al in de 5e minuut scoorde Drachten de 1-0. Na een klutsbal kopte Dennis Hardenbol de bal binnen, maar deed dat volgens de scheidsrechter en assistent-scheidsrechter in buitenspelpositie, zodat deze treffer niet doorging.

FaceBook  Twitter
FaceBook  Twitter

Drachten pakt na twee nederlagen weer drie mooie punten.

Drachten had de afgelopen 2 wedstrijden verloren en om de aansluiting te houden moest er wel weer eens gewonnen worden.

Drachten begon bijzonder goed aan de wedstrijd en nam al in de 1e minuut een 0-1 voorsprong. Een lange bal op Dennis Hardenbol van Yorn Sikkenk, werd door Dennis Hardebol goed ingeschat en prima met zijn hoofd verlengd.

FaceBook  Twitter
FaceBook  Twitter

De wind kan Drachten niet van de volle winst afhouden.

Na het gelijke spel van vorige week zaterdag was het zaak om de opgaande lijn vast te houden tegen het altijd moeilijk te bespelen FFS, de ploeg van trainer Slobadan Smiric. Drachten had maar 1 puntje meer, dus een overwinning zou Drachten wat meer lucht geven.

FaceBook  Twitter
FaceBook  Twitter

Drachten speelde zaterdagavond al tegen koploper St Anna Parochie i.v.m. de derby Cambuur – Heerenveen op zondag 1-01-2016.

Uit had Drachten op het laatste moment met 2-2 gelijkgespeeld en de laatste twee wedstrijden voor de winterstop had Drachten 6 punten gehaald. Hierop moest dus voortgeborduurd worden.

FaceBook  Twitter
FaceBook  Twitter

Drachten 1 – Franeker 1, zondag 13-12-2015, uitslag 3-2.

Drachten laat Franeker in 1e helft in leven.

Drachten speelde een goede wedstrijd tegen Franeker. In de eerste helft kreeg Drachten diverse kansen, die niet benut werden, terwijl Franeker aan 2 kansen genoeg had.

Al in de 1e minuut liet Dachten zien wat de intentie was, nl winnen. Direct vanaf de aftrap verdiende Drachten een hoekschop, die door Ties Vonk voor de goal gebracht werd. De afgeslagen bal kwam terecht bij Hessel de Vries, die hard uithaalde. Een verdediger van Franeker wierp zich in de baan van het schot, waardoor de keeper Jesse Hogendorp niet hoefde op te reden. In de 4e minuut kwam Drachten op 0-1 achterstand. Tim Kuperus speelde de bal te zacht terug, waardoor en aanvaller van Franker de bal kon veroveren en voorgeven op de geheel vrijgelaten Mats Kuperus die met zijn schot keeper Guido Wilming kansloos liet. Een tegenvaller voor Drachten dat  echter direct het initiatief weer oppakte. In de 11e minuut wordt er een lange bal op Anton Vredevoort gegeven die in de zestien zijn tegenspeler uitspeelt door de bal langs hem hen te tikken en zelf langs de man te gaan. Zin tegenstander tikt echter met zijn hand de bal weg wat voor Drachten een strafschop opleverde, die door Yorn Sikkenk onberispelijk werd binnengeschoten. Drachten gaat door en komt in de 13e minuut op 2-1.

FaceBook  Twitter
FaceBook  Twitter

Drachten verliest kansloos bij Harlingen.

Bij aanvang van de wedstrijd werd het droog en hadden beide ploegen alleen last van de harde wind. In de eerste twintig minuten leek er nog niets aan de hand voor Drachten. Harlingen had dan wel wat meet balbezit, maar was nog niet echt gevaarlijk geweest. De jonge ploeg, Rein Jacobi was geblesseerd en Dennis Hardenbol geschorst, kreeg de eerste mogelijkheid. Een goede voorzet van Menno Boonstra werd door Anton Vredevoort via een overstap, gelaten voor Yorn Sikken, die hard uithaalde. Trainer Richard Jellema juichte al voor een goal, maar keeper Tetze Helvrich pakte de bal nog net voor de lijn. In de 20e minuut had Drachten geluk toen en lange bal door Tim Kuperus verkeerd werd ingeschat en over hem heen ging. Zijn tegenstander lobde de bal over Robert Evenhuis heen tegen binnenkant paal, waarna de bal het veld weer in stuiterde.

FaceBook  Twitter
FaceBook  Twitter

Drachten doet zichzelf te tekort tegen Leovardia.
Drachten begon fel aan de wedstrijd en joeg Leovardia direct terug en dit leverde dan ok direct een hoekschop, die door Jeffrey Mast werd genomen. Deze leverde echter niets op. In de 7e minuut ontsnap Drachten aan een achterstand. Lammert Hoen kan op de linkervleugel de bal voorgeven op Niels Hartman, die de bal op de paal kopt. In de 13e minuut volgt een uitbraak van Leovardia, waarop keeper Robbert Evenhuis uitkomt en de bal achter wil laten lopen. De bal blijft echter op de achterlijn liggen en het is dat de speler van leovardia de bal hierna slecht afgeeft anders had dit slecht kunnen aflopen voor Drachten. Nu kan Drachten snel omschakelen en uitbreken. Yorn Sikkenk gaat in een duel binnen de zestien onderuit, doch de scheidsrechter wuift dit weg en geeft een hoekschop, welke niks oplevert. In de 38e minuut mag Leovardia een ingooi nemen. Deze wordt snel genomen en de spits van Leovardia mag zo doorlopen., niemand van Drachten die ingrijpt. Niels Hartman profiteert hier optimaal van en laat Robbert Evenhuis kansloos. Direct hierna moet Drrachten de gelijkmaker scoren. Dennis kan van de rechterkant een voorzet afgeven, waarbij de laatste man van Leovardia uitglijdt en de bal bij Tjitse Deinum terecht komt.

FaceBook  Twitter
FaceBook  Twitter

I.v.m. de derby Heerenveen-Cambuur werd de wedstrijd tegen Oerterp onder kunstlicht gespeeld op zaterdag 31 oktober 2015.

Het was van beide kanten een rommelige wedstrijd met weinig kansen voor beide ploegen. Drachten ging te veel mee in het spel van Oerterp ipv het eigen spelletje te spelen. Tot aan het zestien metergebied ging het nog wel, maar daarna stopte het meestal. In de 7e minuut mocht Oerterp een vrije trap nemen net buiten de zestien. Deze werd door Jelmer Hylkema overgeschoten. Pas in de 30e minuut was er weer een mogelijkheid voor Oerterp, doch de linkerspits schoot de bal naast. Drachten probeerde een aantal keren via de vleugels er door te komen en als dat dan lukte was de eindpass niet zuiver genoeg. Ook de hoekschoppen leverde niet echt gevaar voor het Oerterpdoel op. In de 40e minuut ontsnapte drachten aan een achterstand. Een lange bal gat over iedereen heen en de spits van Oerterp komt vrij voor keeper Robert Evenhuis.  Tot opluchting van Drachten schiet hij de bal echter naast. In de 42e minuut mag Arthon Pool een ingooi nemen. Hij gooit die ver in en de bal wordt doorgekopt op Baba Boubane, die de bal op de lat kopt. De terugkomende bal dreigt alsnog in de goal te stuiten, doch keeper Robert Visser kan dat nog net voorkomen.

FaceBook  Twitter
FaceBook  Twitter

Drachten doet zichzelf tekort en verliest met 1-2 van Udiros 1.

Beide ploegen maakte er een leuke wedstrijd van en speelden op de aanval. Het was Drachten dat in de 6e minuut de eerste mogelijkheid kreeg om de score te openen. Na een snelle uitval van Drachten was het Yorn Sikkenk die van de linkerkant een voorzet afleverde waar Dennis Hardenbol onderdoor ging. De bal kwam terecht bij de meegekomen Anton Vredevoort die de bal op doel schot. Hij zag de bal onhoudbaar voor keeper Bauke Pultrum voorlangs  gaan. In de tiende minuut kreeg Udiros een hoekschop te nemen die voor de goal gebracht werd. De nummer vier van Udiros, Sander Jongsma was helemaal vrij gelaten en kon vrij binnen koppen en zette zo Udiros op 0-1. Het spel golfde op en neer en het duurde tot de 25e minuut voordat Drachten weer echt gevaarlijk werd. Tjitze Deinum passeerde op de achterlijn van Udiros drie man en legde de bal terug op Dennis Hardenbol, die de bal niet goed raakte en overzag gaan. In de 28e brak Udiros weer door de verdediging van Drachten, maar keeper Robert Evenhuis bleef goed naar de bal kijken en wist de inzet tot hoekschop te verwerken.

FaceBook  Twitter
FaceBook  Twitter

Drachten weet weer niet te winnen.

Onder leiding van scheidsrechter de Jong begon Drachten goed aan de wedstrijd. Drachten zette direct druk op Nicator en kreeg al in de 1e minuut een vrije trap te nemen. Dennis Hardenbol bracht de bal voor de goal, waar keeper Theunis Visser de bal maar net tot hoekschop kon verwerken voor de inkomende Anton Vredevoort.

De hoekschop werd door Ties Vonk voor de goal gebracht precies op het hoofd van Marten Zantema. Met een reflex kon keeper Theunis Visser de bal nog onder de lat wegtikken. In de 3e minuut weer een vrije trap voor Drachten en weer nam Dennis Hardenbol deze. Zijn inzet werd door de keeper Theunis Visser gepakt en snel weer in het spel gebracht. Nicator schakelde razendsnel om en het was keeper Robbert Evenhuis die Drachten nu redde ten koste van een hoekschop, die niets voor Nicator opleverde.
Toch kwam Nicator op 1-0 in de 7e minuut. Mathias Dijkstra kreeg de bal op een kleine 20 meter van het Drachten-doel in bezit en schoot de bal over keeper Robbert Evenhuis, die misschien wat te ver voor zijn goal stond, heen in het doel. Drachten bleef rustig en wist al snel weer langszij te komen.

FaceBook  Twitter
FaceBook  Twitter

In een zeer spannende pot voetbal met veel strijd werden de punten tussen Drachten en Zwaagwesteinde eerlijk verdeeld.

Zwaagwesteinde begon sterk aan de wedstrijd en wist al in de 2e minuut keeper Robbert Evenhuis te passeren. Een steekbal tussen de twee laatste mannen van Drachten door zette Lieuwe de Roos vrij voor de keeper en hij faalde niet. Na een kleine tien minuten kwam Drachten meer en meer in de wedstrijd en nam het initiatief over. In de 15e minuut moest Robbert Evenhuis weer optreden toen Peter Jan Schuts een schot op doel probeerde. Deze verdween in handen van keeper Robbert Evenhuis. Drachten bleef rustig de vrije man zoeken en drukte Zwaagwesteinde steeds meer achteruit. In de 22e minuut mocht Arthon Pool ingooien. Hij gooide de bal op Anton Vredevoort, die de bal doorkopte op Dennis Hardenbol, die verwoestend uithaalde en de bal onhoudbaar voor keeper Klaas Atema in de kruising zag belanden. Hierna bleef Drachten goed doorgaan en verzwakte niet. In de 26e minuut mocht Dennis Hardenbol aanleggen voor een vrije trap. Hij plaatst de bal op het hoofd van Anton Vredevoort, die net naast kopt. Even later is Drachten via Tjitze Deinum dicht bij de 2-1 als Anton Vredevoort zich vrij draait en de bal hard op goal schiet. Keeper Atema moet lossen en Tjitze Deinum is er snel bij. Hij moet echter uit de draai schieten en ziet zijn inzet over gaan. Toch komt Drachten op 2-1.

FaceBook  Twitter
FaceBook  Twitter

Drachten speelde zijn eerste thuiswedstrijd van deze competitie tegen FFS 1.

Drachten begon goed aan de wedstrijd en zette FFS direct onder druk. Al in de 2e minuut zag Dennis Hardenbol zijn kans schoon en schoot de bal hard in. Helaas ook recht op de keeper af, zodat die er geen problemen mee had. In de7e minuut had Tjitze Deinum de score moeten openen, toen hij de bal op een presenteerblaadje kreeg aangeboden. Anton Vredevoort gaf de bal van links voor op Michel Tjoelker, die de bal beheerst terug legde op Tjitze Deinum. Hij had alle tijd om ene hoek te kiezen en deed dat dan ook. Hij wilde de bal rustig in de rechterhoek plaatsen, maar de keeper had dat door en kon hierdoor de bal nog pareren en tot hoekschop verwerken. De hoekschep werd voorgebracht, waar Anton Vredevoort de bal slim liet lopen en hierdoor Dennis Hardenbol de kans gaf om in te koppen, ware het niet dat deze de bal waarschijnlijk niet verwachtte en deze totaal verkeerd op zijn hoofd kreeg en hierdoor de juiste richting miste.

FaceBook  Twitter
FaceBook  Twitter

Drachten speelde de derde bekerwedstrijd thuis tegen 3e klasser Stadspark uit Groningen.

Deze had gelijkgespeeld tegen Beilen en had dus baat bij een overwinning. Drachten moest winnen en was dan nog afhankelijk van Beilen die moest verliezen van Haren en dat zou dan een huzarenstukje van Haren moeten worden. Stadspark liet zien een goede ploeg te zijn met veel vrij lopende mensen en spelers die de bal wilden hebben. Drachten had het lastig en probeerde wel mee te gaan in het voetballen. Stadspark was echter de betere ploeg en scoorde dan na ong.  een half uur dan ook de 0-1. De spits nam de bal keurig aan, stuurde een verdediger van Drachten het bos in en passte de bal rustig langs de keeper in het doel. Drachten moest oppassen niet snel de tweede om de oren te krijgen, maar uit het niets kwam Drachten op 1-1. Een bal op de spits van Drachten werd door een verdediger van Stadspark met de arm zodanig beroerd, dat de Drachten speler er niet meer aan kon komen en de scheidsrechter gaf Drachten een strafschop die onberispelijk werd binnengeschoten, 1-1 Vlak voor de pauze kwam Stadspark toch nog op 1-2 door een verdedigingsfout bij Drachten.

FaceBook  Twitter
FaceBook  Twitter

Vandaag was voor Drachten 1 de officiële start van het seizoen.

De eerste bekerwedstrijd tegen tweede klasser Beilen. Het was even afwachten hoe de spelers de dag van zaterdag, opening nieuwe kunstgrasvelden, verwerkt hadden. Op een prachtig veld onder een strak blauwe hemel begon Drachten goed aan de 1e helft. Drachten startte met de uit de A-junioren overgekomen Lars Kuperus, Anton Vredevoort, Menno Boonstra, uit de B-selectie overgekomen en de teruggekeerde Dennios Hardenbol en Yorn Sikkink in de basis. Beilen werd vastgezet op eigen helft en wist er maar sporadisch uit te komen. Toch wist Drachten maar zelden echt gevaarlijk te worden en was het uitkijken voor de razendsnelle counter van Beilen.

FaceBook  Twitter