Vroegop vandaag voor MD1, De uitwedstrijd tegen Opende stond op het menu. Vorige keer tegen deze tegenstander niet echt goed gespeeld, maar toch nipt gewonnen. Dat moest dus beter vandaag.

Helaas begon Drachten slap aan de wedstrijd, veel duels werden verloren, een afwachtende houding en slechte passes. Opende werd steeds dreigender en dit resulteerde dan ook in een schot op de paal. Veel gevaar kwam er ook uit de corners van Opende en na de 3e corner werd er door Drachten een bal verkeerd verwerkt met het resultaat dat ie in eigen doel verdween.

Drachten leek een beetje wakker geschud en kreeg ook wat kansjes. Na een een mooie uitbraak werd de gelijkmaker gescoord door Nina. De 1-1 was tevens de rust stand.

Na rust kwam Drachten beter uit de start blokken, er werd meer strijd geleverd en duels gewonnen. Na een gekraakt schot van Thirza N, kon Thirza S. de 1-2 op het score bord zetten. Met Ruth als keepster op goal konden we veelal de lange bal hanteren en dit leverde diverse kansen op. Het duurde dan ook niet lang of spits Thirza S. poorte de keepster van Opende en stond het 1-3. Opende bleef ook gevaarlijk, met name uit dode spel momenten.

Er werden veel fysieke duels op het middenveld uitgevochten, hier lag ook de kracht van Opende, die daar enkele goede speelsters had lopen, in de 2e helft gaf Drachten hier echter beter partij en dit leidde uiteindelijk dat Drachten de terechte winnaar was.

15 punten uit 5 wedstrijden, op naar het kampioenschap!

MD1 201160424 1

MD1 201160424 2