De laatste thuis wedstrijd voor Drachten MD1 vandaag. Als kampioen hadden we de taak om dit mooi af te sluiten. Vandaag speelden we niet in het ons vertrouwde 1-3-3-1 systeem, maar werd het iets aanvallender neergezet in een 1-2-3-2 systeem.

Vandaag moest het dan gebeuren, MD1 was nog 1 overwinning verwijderd van het kampioenschap 1e klasse. Aan alles kon je merken dat deze wedstrijd anders was dan andere wedstrijden. Sommige speelsters waren wat stiller, de andere was juist weer veel drukker.

Na de uitglijder van afgelopen zaterdag had MD1 vanavond wat goed te maken in de inhaal wedstrijd tegen de nummer 2 van de ranglijst Marum MD1. Misschien dat het een zomeravondgevoel was, of dat de wedstrijd van zaterdag nog van invloed was, maar het team begon niet geheel overtuigd aan de wedstrijd. Er waren wat kleine kansjes over en weer, maar verder was de wedstrijd in balans.

Vroegop vandaag voor MD1, De uitwedstrijd tegen Opende stond op het menu. Vorige keer tegen deze tegenstander niet echt goed gespeeld, maar toch nipt gewonnen. Dat moest dus beter vandaag.

Vandaag speelde Drachten Md1 de thuis wedstrijd tegen de nr4. Gomos Md1. De eerste twee wedstrijden van deze competitie kwamen we steeds eerst op achterstand, daarom bij de voorbespreking erop gehamerd dat eerst de verdedigende taken goed uitgevoerd moeten worden en dat we van daaruit de aanval gingen zoeken.

Vandaag stond voor vv Drachten md1 de uitwedstrijd tegen sv Marum md1 op het programma. In de voorbereiding van dit seizoen hadden we al een keer tegen elkaar geoefend en de dames waren aan elkaar gewaagd.
Vv Drachten begon redelijk, maar de tegenstand werd in de loop van de 1e helft steeds groter.