Zaterdag 12-03-2016 kon Drachten F1 dan eindelijk los in de hoofdklasse. Vorige week werd de wedstrijd bij Heerenveen F2 afgelast. Na de nodige oefenwedstrijden hoopten we dat de jongens er klaar voor waren.

Drachten begon goed aan de wedstrijd en creëerde direct enkele kansen. Doch de verdediging van Dr. Boys hield nog stand, totdat Jarno een gaatje vond en de bal binnenprikte.

Direct hierna scoorde Drachten de 2-0, doch de scheidsrechter van vandaag zag niet dat de bal vanachter de lijn via de paal weer het veld insprong en liet doorspelen. Na een kleine tien minuten kwam Dr. Boys wat beter in zijn spel en kreeg Drachten het wat moeilijker. Het spel golfde nu heen en weer en het was Mees Koops die de gelijkmaker voorkwam door een vrije trap prima te verwerken. Toch was hij even later ook kansloos, toen de spits vrij voor de keeper kwam en de bal snoeihard binnenschoot.

De tweede helft stond Mees in het veld en verdedigde Milan het doel. De wedstrijd golfde heen en weer met kansen voor beide goals. Dr. Boys nam een 1-2 voorsprong toen de spits allen op de keeper af kon gaan en de bal langs de keeper binnenschoot. Drachten leek vlak daarna op gelijke hoogte te komen. Een hoekschop werd snel genomen en hard binnengeschoten, terwijl een speler van Dr. Boys op de grond lag voor verzorging. De scheidsrechter liet de hoekschop dan ook overnemen. Deze werd voorgebracht, waar de verdediging kon opruimen. Drachten nam meer risico en Dr. Boys profiteerde optimaal van de geboden vrijheid. Ze konden tot twee keer toe uitbreken en via evenveel schoten de score uitbreiden tot 1-4. We kregen dus een lesje in effectiviteit en waar in de eerste klasse nog wel eens een foutje gemaakt kon worden, werd het hier direct afgestraft.

Een goede les voor de volgende wedstrijd en wel tegen LSC 1890 F1.