Drachten F1 zet de goede reeks voort met een klinkende overwinning op Kollum F1.
Na een goede warming up begon Drachten goed aan de wedstrijd en zette Kollum direct vast op eigen helft.
Er werd goed overgespeeld en dit leidde direct al tot doelpunten. Uiteraard werden er ook nog wel kansen gemist, doordat men te snel wilde of  de bal niet goed onder controle kreeg. Kollum wist voor de pauze een keer in de buurt van onze keeper Mees te komen, omdat iedereen aan aanvallen dacht en de verdediging een beetje verwaarloosde. In eerste instantie kon Mees de bal nog tegenhouden met de handen, al was het wel wat ver van de goal af, maar de terugspringende bal werd door de spits van Kollum alsnog binnengeschoten. Een goede beslissing van de scheidsrechter om dus niet voor hands te fluiten.

In de tweede helft probeerde Kollum wat mee van zich af te bijten en kreeg ook nog wel wat hoekschoppen te nemen, waar echter niets uit voortkwam. Drachten profiteerde een aantal keren optimaal van de geboden ruimte en op het laatst wist ook Mees zijn lang gekoesterde wens om te zetten in werkelijkheid door te scoren. Uiteindelijk werd de score 11-1 en zijn de komende 2 wedstrijden, tegen ONB uit en thuis tegen Broekster Walden dus van groot belang om te bepalen wie er in deze competitie met de eindzege vandoor gaat.