Vandaag weer een vroege wedstrijd en wel in Damwoude tegen Broekster Walden F1 die 1 punt boven ons staat. Na een geode warming up startte Drachten fel en geconcentreerd aan deze wedstrijd. De goede training van vrijdag werd nu in de wedstrijd voortgezet en Drachten combineerde er lustig op los. Broekster Walden kwam het eerste kwartier niet in het spel voor en Drachten wist drie keer te scoren. Na een mooie assist van Jonas kwam Björn in een goede schietpositie en hij haalde dan ook verwoestend uit. Keeper van Broekster Walden was kansloos.

Drachten bleef goed doorgaan en zocht via de combinaties de vrije man en door het velde beween kwam die er ook. Na een goede actie van Daan, kwam Jens in balbezit en die wist in twee instanties ook de keeper te passeren en bracht zo Drachten op een 0-2 voorsprong. Vlak hierna was het Jonas, die in balbezit kam en van een kleine 20 meter uithaalde. De bal vloog onhoudbaar voor de keeper in het doel en zo was het binnen vijftien minuten 0-3. Hierna zakte Dachten wat terug en kon Broekster Walden wat meer in de wedstrijd komen. De ene kans die ze kregen wist keeper Jarno prima uit zijn doel te houden en zo gingen beide partijen rusten met een 0-3 stand.

De tweede helft was wat minder van Drachten kant, maar ook nu weer waren de beste kansen voor Drachten. Broekster Walden kwam wat meer aan de bal, maar echt gevaarlijk werden ze niet. Drachten daarentegen wist nog twee keer te scoren. Eerst was het Nick die de bal onderschepte en vrij op de keeper af kon gaan en niet faalde, 0-4 en even later mocht Jarno aanleggen voor een vrije trap na een overtreding op hem. Hij schoot de bal loepzuiver langs de muur en de keeper in het doel en bracht Drachten op 0-5. Björn mocht hierna ook nog een vrije trap nemen en joeg de bal tegen de kruising. De terugspringende bal was voor een speler van Broekster Walden.Vlak voor tijd redde Broekster Walden hun eer met een schot op doel die verkeerd door keeper Mees werd ingeschat en zo in het doel belandde. Zo won Drachten dik verdiend met 1-5.

Volgende week speelt F1 thuis tegen Be Quick D F1 om 10.15 uur.