De volgende wedstrijd was alweer tegen LSC 1890 F1, waar we uit gewonnen hadden. I.v.m. de vakantie werd ook deze wedstrijd doordeweeks gespeeld en wel op woensdagavond. Drachten speelde goed en voerde de opdracht, goed samenspelen en de ruimte gebruiken, goed uit.

I.v.m. de vakantie speelden we de wedstrijd tegen Dr. Boys op maandagavond. Drachten F1 begon uitstekend aan de wedstrijd en nam direct het heft in handen. Er werd goed vrij gelopen, posities werden goed ingevuld en speelden mooi samen. Al vrij snel kwam Drachten op voorsprong oen Nick de bal oppikte en met een schot de keeper kansloos liet. Drachten bleef doorgaan en creëerde nog een aantal kansen, die helaas niet benut werden.

Op deze kille zaterdag stond de return tegen Heerenveen F2 op het programma. Uit gewonnen met 0-2 dus we wisten dat het niet makkelijk zou worden, aangezien het toen ok et van een leien dakje ging.

In deze wedstrijd begon Drachten goed en nam al vrij snel een 1-0 voorsprong door een doelpunt van de alerte Nick, die een fout van de keeper goed afstrafte. Heerenveense Boys liet echter zien een goede ploeg te zijn en Drachten moest echt aan de bak.

Op een woensdagavond togen wij naar Heerenveen om daar te voetballen tegen Heerenveen F2. In een oefenwedstrijd nipt verloren met 2-3, dus we wisten dat het spannend zou worden. Op het gras speelden we een knappe wedstrijd, waarin vooral de eerste helft beide ploegen aan elkaar gewaagd waren.

Op het mooie complex van LSC 1890 speelden we om 11.45 uur op gras ten LSC 1890 F1. Drachten begon goed aan de wedstrijd, speelden goed over en zochten de ruimte op. Al vrij snel was Jarno er als de kippen bij toen de bal goed voorgegeven werd en hij prikte de bal langs de keeper in het doel. 0-1. Drachten bleef de ruimte goed benutten, hield de zaak achterin goed op slot en wederom was het Jarno die een mooie aanval afrondde en de 0-2 scoorde.

Zaterdag 12-03-2016 kon Drachten F1 dan eindelijk los in de hoofdklasse. Vorige week werd de wedstrijd bij Heerenveen F2 afgelast. Na de nodige oefenwedstrijden hoopten we dat de jongens er klaar voor waren.

Drachten begon goed aan de wedstrijd en creëerde direct enkele kansen. Doch de verdediging van Dr. Boys hield nog stand, totdat Jarno een gaatje vond en de bal binnenprikte.

Drachten F1 zet grote stap naar eventueel kampioenschap.
Zaterdag j.l. stond de belangrijke wedstrijd tegen ONB op het programma. Na het 6-2 verlies in de beker en het 0-0 gelijkspel thuis voor de competitie nu dus de return. ONB  stond er in principe beter voor met 1 punt minder dan Drachten, maar ook een wedstrijd minder. Drachten moest dus winnen om het evt. kampioenschap in beeld te houden. Jarno zou de eerste helft keepen, maar tijdens de warming up kwam hij met zijn hoofd in contact met de paal. Hij begon dus op de wissel en Mees nam zonder morren het keepen over. Drachten begon goed aan de wedstrijd  en had een licht overwicht, maar moest alert zijn op de snelle omschakeling bij ONB. De strijd ging goed gelijk op met wat kansjes aan beide kanten. Na een kleine 10 minuten profiteerde ONB van een verdedigingsfout bij Drachten. Een speler van ONB stond helemaal vrij toen hij de bal kreeg en hij liet Mees met een schuiver kansloos. Drachten bleef kalm en scoorde al snel de gelijkmaker. Een corner van Jarno kon door de keeper net vastgepakt worden en Jens was er als de kippen bij om de bal binnen te tikken.
Drachten bleef de aanval zoeken en combineerde goed, afgewisseld met enkele persoonlijke acties. Vooral Daan kreeg het een keer op zijn heupen en passeerde drie verdedigers. Hij schoot hierna uit een moeilijke hoek op doel, waar misschien een voorzet beter was geweest. Maar  zijn actie was prima. Ruststand was dus 1-1.

Drachten F1 zet de goede reeks voort met een klinkende overwinning op Kollum F1.
Na een goede warming up begon Drachten goed aan de wedstrijd en zette Kollum direct vast op eigen helft.
Er werd goed overgespeeld en dit leidde direct al tot doelpunten. Uiteraard werden er ook nog wel kansen gemist, doordat men te snel wilde of  de bal niet goed onder controle kreeg. Kollum wist voor de pauze een keer in de buurt van onze keeper Mees te komen, omdat iedereen aan aanvallen dacht en de verdediging een beetje verwaarloosde. In eerste instantie kon Mees de bal nog tegenhouden met de handen, al was het wel wat ver van de goal af, maar de terugspringende bal werd door de spits van Kollum alsnog binnengeschoten. Een goede beslissing van de scheidsrechter om dus niet voor hands te fluiten.