Maandag 5 oktober:
“jongens,  we hebben geen wedstrijd a.s. zaterdag”
Dat was wel ff balen natuurlijk. De mannen van B2 hebben er dit seizoen echt plezier in, vrienden in het veld en daar buiten.  Ook langs de kant is de sfeer opperbest dus dacht de teamleiding na over een alternatief. Dat was snel gevonden in de vorm van een buitenactiviteit: MOUNTAINBIKEN! Dat betekende dat in een paar dagen van alles geregeld moest worden dus stak de teamleiding de koppen bij elkaar en werden de klusjes snel verdeeld. Drukte zat met het communiceren, ouder ondersteuning regelen, inventariseren materiaal, mountainbikes, helmen, bezemwagen en afsluiting. In zeer korte tijd was alles rond en was het al snel zaterdag. Eén speler moest helaas afhaken door ziekte, maar voor de rest waren de toppers van B2 compleet.

IMG 20151010 WA008

Zaterdag 10 oktober:
Een aantal van de groep hadden nog nooit op een ATB gezeten dus uitleg en tips waren wel ff nodig.
Gelukkig (ha ha) had het nog wat geregend dus het beloofde een “smerig” klusje te worden.
Om 10:00 uur werden we uitgezwaaid door een aantal ouders en vertrokken we richting de bossen van Beetsterzwaag. In het eerste tunneltje was het al meteen raak, een oorverdovend geschreeuw waarschuwde Beetsterzwaag dat we onderweg waren. Na een kilometer op de weg doken we de eerste kleine bosperceeltjes al in om even te wennen. Drie kilometer verder kregen we de echte eerste uitdaging. Een “technisch” parcours met vele smalle paadjes, bomen, greppels, sloten en HEEL VEEL BLUBBER. Al snel waren er een paar kleine valpartijen en moest één van de begeleiders afhaken door een ongelukkige val.
Gelukkig geen ernstige blessure, maar wel te lastig om door te kunnen fietsen.  Een kilometer of 7 door de blubber keken we ineens heel anders tegen elkaar aan. Modder zat op plekken waar je het niet verwachtte. Tijdens mountainbiken in een groep wordt afgesproken om informatie van voor naar achteren doorgegeven, paaltje, bruggetje, wandelaar, fietsers, chickie etc. Nou dat hadden de mannen begrepen hoor. De overige weggebruikers wisten wel waar ze aan toe waren. Eén oudere mevrouw uit het rustieke Beetsterzwaag beet ons tijdens het passeren toe, “nou nou jongens, niet zo schreeuwen hoor” wat de nodige hilariteit opleverde. Ook in het tweede off road deel zaten wel een paar leuke uitdagingen die onze dappere dodo’s vol moed hebben getrotseerd. Na een kleine twee uur door het oerwoud van Beetsterzwaag te hebben gebuffeld kwam het laatste tunneltje voorbij waar zo hard is geschreeuwd dat het beton uit de muur viel. Moe en smerig maar voldaan kwamen we terug op de thuisbasis waar we door de ouders werden opgewacht. Nog even op de foto en toen snel naar de kantine voor een lekkere bak patat en een snackje. Alles bij elkaar was het een heel geslaagde ochtend en de aanloop naar een prachtig seizoen. Vervoer en onderhoud materiaal (Johan bedankt!), lekker douchen en met de voetjes
op de bank.

IMG 20151010 WA010

Alle ouders, leiding en toppers bedankt voor jullie hulp en inspanningen. Samen kunnen we heel veel. Op naar de volgende wedstrijd!

Teamleiding
Marc en Roy (trainers)