FaceBook  Twitter

Na het verlies van vorige week, stond vandaag Akkrum F1 op het programma, die vorige week verrassend van Drachtster Boys gewonnen hadden. Zonder de zieke Jarno lieten we in de eerste helft goed voetbal zien met mooie aanvallen. Verdedigend gaven we een kans weg, die ze tegen de paal schoten.

Op dat moment stond Drachten al terecht met 0-2 voor. Eerst werd een mooie aanval over drie schijven door een eigen speler van Akkrum over zijn eigen doellijn gespeeld en even later scoorde Daan de 0-2 door weer een vloeiende aanval goed af te ronden. In de tweede helft was drachten de weg een beetje kwijt. Het samenspel was eruit, men stond een beetje afwachtend in het veld en de duels werden verloren. Toch ook nu kregen we kansen, maar doordat we te traag waren met aansluiten werd de voorzet meestal een prooi voor de verdediging van Akkrum. Na een kleine 5 minuten in de tweede helft scoorde Akkrum de aansluitingstreffer, toen niemand ingreep en de speler van Akkrum alle ruimte gaf om te schieten. De bal verdween door de benen van Mees, die de bal te laat zag aankomen in het doel. Toch was er nog niets aan de hand, want echt gevaarlijk werd Akkrum niet. Vlak voor tijd floot de jonge scheidsrechter vlak voor onze goal voor een overtreding, die er niet was. De vrije trap werd over de muur in de hoek geschoten en zo eindigde deze wedstrijd in 2-2, gezien de tweede helft ook wel verdiend.

Drachten staat nu op de vierde plaats, maar gezien de andere uitslagen kan het nog alle kanten op in deze evenwichtige en spanende competitie.

Tom de Groot

FaceBook  Twitter