In de ze laatste competitiewedstrijd van het seizoen stond voor beide teams niets meer op het spel.

Het was voor Drachten zaak blessurevrij en kaartenvrij te blijven en dat 1e lukte helaas net niet.

In de 7e minuut was de eerste kans voor Drachten en die had er wel in gemogen. Yorn Sikkenk passeerde fraai zijn directe tegenstander en gaf mooi voor op Kasper Dekens, die de bal totaal verkeerd raakte, waardoor deze kans verloren ging.

Onder een lekker zonnetje schotelden Nicator en Drachten het wel aanwezige publiek een weinig verheffende wedstrijd voor. Drachten hoefde niet zo erg en Nicator kon niet. In de 2e minuut kreeg Drachten haar eerste kans toen een lange bal van Arthon Pool door Anton Vredevoort teruggelegd werd met het hoofd op Jesmer Slot, die de bal verkeerd raakte en daardoor een rolletje produceerde.

Drachten zet goede lijn door met overtuigende winst op Bolsward.

Zonder de geschorste Jesmer Slot en Marten Zantema speelde Drachten een met overtuiging gespeelde wedstrijd tegen de nummer vier Bolsward, waarvan uit nog knullig met 2-1 werd verloren.

Direct vanaf de aftrap had Drachten de score kunnen openen. Anton Vredevoort zette goed door en gaf de bal voor op Yorn Sikkenk die de bal net naast kopte. Toch komt al vrij snel de 1-0 op het scorebord te staan.

In een weinig verheffende wedstrijd pakt Drachten drie belangrijke punten.

Harlingen begint fanatiek en probeert Drachten direct onder druk te zetten. Langzamerhand komt Drachten onder de druk uit en krijgt een veldoverwicht zonder echt gevaarlijk te worden. Harlingen slaat elke keer het middenveld over en speelt constant de lange bal en Drachten gaat daar een beetje te veel mee in. Ook de fysieke duels schuwt Harlingen niet en Drachten vergeet een beetje te voetballen. In de 15e minuut krijgt Drachten haar eerste kans.

Drachten verliest in enerverende wedstrijd nipt van Oerterp.

Drachten en Oerterp schotelden het talrijke publiek een enerverende en spannende wedstrijd voor. In de 7e minuut mocht Oerterp de eerste hoekschop nemen. Deze werd voor de goal gebracht, waar de spits de bal over kopte. In de 12e minuut was Drachten dichtbij de 1-0. Na een overtreding op Ties Vonk, mocht Yorn Sikkenk een vrije trap nemen. Hij bracht deze laag in het zestienmeter gebied van Oerterp, waar iedereen miste en de bal maar ternauwernood van de doellijn getrapt kon worden.

Drachten wint overtuigend van Geel Wit.

Omdat het hoofdveld onbespeelbaar is door de vele kuilen en polvorming en dus erg hobbelig(slecht voor de enkels) werd deze wedstrijd op het kunstgras gespeeld.

Op een winderig sportpark moest Drachten vandaag aantreden tegen Franeker, dat evenveel punten bij elkaar gespeeld had als Drachten. 28 punten uit 16 wedstrijden. Drachten had de eerste helft de harde wind in de rug en dat noopte Drachten om de bal lekker laag te houden. Drachten speelde een goede eerste helft en gaf bijna geen kansen weg aan Franeker. Drachten kreeg twee prima kansen om de score te openen en dus op voorsprong te komen.

Slap Drachten laat drie punten bij Warga.

Drachten speelde met Frits van der Laan en Dylan Kreeft voor de geblesseerde Hessel de Vries en de met wintersport zijnde Tim Kuperus. Daarnaast ontbrak de geschorste Ties Vonk en Jesmer Slot. Aangezien Drachten de rode reserveshirts vergeten was mee te nemen begon Drachten in het uit tenue van Warga. Of ze hier van slag door waren zal wel nooit bewezen worden, maar direct vanaf de aftrap ging het achterin fout en scoorde Y. Kerkstra de 1-0.

Nadat het even zoeken was in de eerste minuten en Drachten goed wegkomt met een door de bips van Schweigmann geblokt schot van Hulzinga, gaat de wedstrijd redelijk gelijk op. Beide defensies staan echter goed, dus de grootste kansen doen zich voor vanuit de omschakeling (zoals in heel veel voetbalwedstrijden).