Drachten speelde een prima eerste helft tegen koploper Trynwalden dat nog geen wedstrijd had verloren en er lustig op los scoort. Drachten gaf Trynwalden geen rust en joeg op elke bal. Drachten mocht in de eerste minuut al een vrije trap nemen. Yorn Sikkenk legde de bal op Anton Vredevoort, die de bal doorkopte op de doorgelopen Dennis Hardenbol. Een verdediger van Trynwalden kon de bla nog tot hoekschop verwerken, die verder niets opleverde. In de 14e minuut mocht Trynwalden een hoekschop nemen welke door Anton Vredevoort weggekopt werd.  Uit de rebound werd de bal hoog over geschoten.

Drachten speelde een zwakke wedstrijd tegen een strijdlustig Geel Wit.

De wedstrijd werd in een hoog tempo gespeeld en Drachten jaagde direct vanaf de aftrap Geel Wit op. In de 13e minuut kreeg Drachten haar eerste kans, toen Yorn Sikkenk de bal op de naar binnentrekkende Arthon Pool speelde, die voor zijn tegenstander kwam en de bal met links inschoot. Keeper Pieter Smit, kon nog net de bal pakken.

Na de bekerronden ongeslagen te blijven en dus door naar de volgende ronde stond vandaag de eerste competitie wedstrijd op de rol tegen het voor ons onbekende Lewenborg.
Lewenborg bleek een goede ploeg met technisch sterke spelers en Drachten had de handen dan ok vol aan ze. In de 5e minuut kwam Lewenborg op voorsprong. Spits Jelle de lange werd aan de zijkant de diepte ingestuurd en was niet meer in te halen. Alleen op keeper Guido Wilming afkomend bleef hij kalm en schoof de balk beheerst in de verre hoek. In de 10e minuut was Drachten voor het eerst gevaarlijk.

Nadat het even zoeken was in de eerste minuten en Drachten goed wegkomt met een door de bips van Schweigmann geblokt schot van Hulzinga, gaat de wedstrijd redelijk gelijk op. Beide defensies staan echter goed, dus de grootste kansen doen zich voor vanuit de omschakeling (zoals in heel veel voetbalwedstrijden).

Maandag 5 oktober:
“jongens,  we hebben geen wedstrijd a.s. zaterdag”
Dat was wel ff balen natuurlijk. De mannen van B2 hebben er dit seizoen echt plezier in, vrienden in het veld en daar buiten.  Ook langs de kant is de sfeer opperbest dus dacht de teamleiding na over een alternatief. Dat was snel gevonden in de vorm van een buitenactiviteit: MOUNTAINBIKEN! Dat betekende dat in een paar dagen van alles geregeld moest worden dus stak de teamleiding de koppen bij elkaar en werden de klusjes snel verdeeld. Drukte zat met het communiceren, ouder ondersteuning regelen, inventariseren materiaal, mountainbikes, helmen, bezemwagen en afsluiting. In zeer korte tijd was alles rond en was het al snel zaterdag. Eén speler moest helaas afhaken door ziekte, maar voor de rest waren de toppers van B2 compleet.

Afgelopen zaterdag moest het G2 team van vv Drachten het opnemen tegen sc Joure en SJS uit Stadskanaal.

Op een mooi zonnig sportpark de Peppel werd afgetrapt tegen sc Joure. Het was weer even wennen tegen de snelle voorhoede spelers van dc Joure en al snel kwamen we met 0-1 achter.

Op zaterdag 26 maart mocht Drachten JG2 aantreden in Assen om bij Asserboys te spelen tegen Kids United uit Groningen en Top Kids uit Assen. De eerste wedstrijd was tegen Kids United. Ondanks dat de wedstrijden in de middag werden gespeeld was niet iedereen voldoende wakker. We begonnen erg slap en al snel kwamen we met 0-1 achter.

Op zaterdag 12 maart was ook de winterstop voor de G voetballers eindelijk voorbij. Het A team, aangevuld met Kees, Patrick, Stefan en Theun (altijd handig om veel enthousiaste voetballers te hebben) moest naar Leeuwarden.

Gisteren de uitwedstrijd tegen Blauw Wit 34. 1e helft hadden we de harde wind mee. Drachten begon wederom in een 4-4-2 opstelling en zette gelijk druk.

Al snel volgden de 1e kansjes. Na een mooie diepe pass op Noainy werd de 0-1 gemaakt, helaas werd hij wegens buitenspel afgekeurd. Vervolgens stond er een evenwichtige strijd waarbij ook Blauw Wit hun kansen kreeg.

Na 20 minuten maakt Samara via een schot vanaf de 16 de 0-1. 2 minuten later legt Noainy alsnog de 0-2 binnen. Vlak voor rust doet Blauw Wit wat terug en via 2x paal staat het 1-2.