Nadat het even zoeken was in de eerste minuten en Drachten goed wegkomt met een door de bips van Schweigmann geblokt schot van Hulzinga, gaat de wedstrijd redelijk gelijk op. Beide defensies staan echter goed, dus de grootste kansen doen zich voor vanuit de omschakeling (zoals in heel veel voetbalwedstrijden).

Maandag 5 oktober:
“jongens,  we hebben geen wedstrijd a.s. zaterdag”
Dat was wel ff balen natuurlijk. De mannen van B2 hebben er dit seizoen echt plezier in, vrienden in het veld en daar buiten.  Ook langs de kant is de sfeer opperbest dus dacht de teamleiding na over een alternatief. Dat was snel gevonden in de vorm van een buitenactiviteit: MOUNTAINBIKEN! Dat betekende dat in een paar dagen van alles geregeld moest worden dus stak de teamleiding de koppen bij elkaar en werden de klusjes snel verdeeld. Drukte zat met het communiceren, ouder ondersteuning regelen, inventariseren materiaal, mountainbikes, helmen, bezemwagen en afsluiting. In zeer korte tijd was alles rond en was het al snel zaterdag. Eén speler moest helaas afhaken door ziekte, maar voor de rest waren de toppers van B2 compleet.

Afgelopen zaterdag moest het G2 team van vv Drachten het opnemen tegen sc Joure en SJS uit Stadskanaal.

Op een mooi zonnig sportpark de Peppel werd afgetrapt tegen sc Joure. Het was weer even wennen tegen de snelle voorhoede spelers van dc Joure en al snel kwamen we met 0-1 achter.

Op zaterdag 26 maart mocht Drachten JG2 aantreden in Assen om bij Asserboys te spelen tegen Kids United uit Groningen en Top Kids uit Assen. De eerste wedstrijd was tegen Kids United. Ondanks dat de wedstrijden in de middag werden gespeeld was niet iedereen voldoende wakker. We begonnen erg slap en al snel kwamen we met 0-1 achter.

Op zaterdag 12 maart was ook de winterstop voor de G voetballers eindelijk voorbij. Het A team, aangevuld met Kees, Patrick, Stefan en Theun (altijd handig om veel enthousiaste voetballers te hebben) moest naar Leeuwarden.