Zaterdag 13 januari 2017 speelden de JO15-1,JO17-1 en JO19-1 hun wintertoernooi

We starten ’s morgens met de JO15-1, waar de tegenstanders waren: SC Emmeloord, FC Grootegast, v.v. Heerenveen, Blauw Wit’34 en uiteraard Drachten. Het toernooi was als oefentoernooi bedoelt, waarbij je dus vier wedstrijden speelde tegen verschillende clubs met hun diverse speelwijzes. De wedstrijden duurde 30 minuten, dus men kon lekker de strijd aangaan. ’s Middags speelden de JO17-1 hun toernooi en zij namen het op tegen Leeuwarder Zwaluwen, RWF, CVVO en Drachtster Boys.

Op dinsdagavond kunnen voetballers van v.v. Drachten met een sportblessure terecht op het sportblessurespreekuur bij sportfysiotherapeut Sander van Tartwijk van Fitaal.

Het Sportblessure spreekuur is gratis beschikbaar voor alle spelende leden van v.v. Drachten en vindt plaats in de verzorgingsruimte van v.v. Drachten.

Je kunt er het volgende van verwachten:
•    onderzoek van de sportblessure;

Het jaar 2018 begon voor vv Drachten traditiegetrouw met het Van Smaak Snerttoernooi voor de senioren, dames en JO19-junioren gevolgd door de nieuwjaarsreceptie in ons clubhuis.

De organisatie van het Van Smaak snerttoernooi, Sander, Jelte en Taco, hadden voor geweldige weersomstandigheden en een leuk deelnemersveld, met Geert Lingsma als oudste deelnemer, gezorgd. Dik bepakt in trainingspak of in korte broek, de bikkels, werd de zijlijn op aantrekkelijk voetbalspel getrakteerd. Mens sana in corpore sano.

Bij de kerstvakantie hoort ook het kerstzaalvoetbaltoernooi voor onze jeugd, dames en Gvoetballers. Sporthal de Drait is de lokatie, waar 2 ½ dag met veel plezier tegen de plofbal wordt getrapt. Sportiviteit en plezier zijn de belangrijkste pijlers van dit toernooi. Onder aanmoediging van ouders, broers en zussen, pakes en beppes, met name bij de jongste jeugd, is dit toernooi een sportief en gezellig familie-uitje in de kerstvakantie.

Sinds dit voetbalseizoen is Willem Brouwer hoofdtrainer bij VV Drachten. Samen met Lennert Marinus (assistent trainer) en Koen Grave (keeperstrainer) is zijn ambitie om het eerste elftal van de vereniging naar een hoger niveau te brengen. 'Dat project is nog niet af' liet de hoofdtrainer weten. Tot groot genoegen van zowel de spelersgroep als het bestuur, knopen Brouwer en zijn staf er daarom graag nog een seizoen aan vast.

Via dit bericht brengen wij je graag op de hoogte van een aantal belangrijke wijzigingen op het gebied van tuchtzaken die vanaf het komend seizoen ingaan. Wij willen je vragen om deze e-mail ook onder de aandacht te brengen van de trainers en/of leiders binnen je vereniging zodat ook zij goed voorbereid aan de start van het seizoen staan.

In het nieuwe seizoen zijn er diverse wijzigingen betreffende het opzet van het voetballen en zal straks het afwikkelen van het wedstrijdformulier niet meer via de computer gebeuren maar via het mobiele digitale wedstrijdformulier(MDWF).

De AED (Automatische Externe Defibrillator) was er dankzij de club van 50 al een poosje, maar de kast liet nog op zich wachten. Deze is in de kerstvakantie nu ook aangeschaft en opgehangen. De AED hangt in de centrale hal tussen de kleedruimtes in het tribunegebouw.

Beste ouders/verzorgers,

Zoals we eerder al bekend hebben gemaakt, gaan we bij VV Drachten ouders inschakelen bij het draaien van de bardiensten, zodat we allemaal kunnen blijven genieten van bijvoorbeeld een kopje koffie of thee en een warm clubhuis, voor, tijdens en na de wedstrijden van onze jeugd.