v.v. Drachten is een zondagvereniging waar de jeugd en dames op zaterdag hun wedstrijden spelen en de senioren op de zondag. Het eerste elftal speelt derde klasse en speelt ’s middags zijn wedstrijden
De andere drie teams spelen hun wedstrijden ’s morgens om 10.00 uur, maar het tweede speelt zijn thuiswedstrijden om 11.00 uur.
Het clubhuis wordt zondags van 10.00 – 14.00 uur door diverse vrijwilligers gedaan en als het eerste thuis speelt staan er ook vrijwilligers klaar om de mensen van een natje en droogje te voorzien.

Via dit bericht brengen wij je graag op de hoogte van een aantal belangrijke wijzigingen op het gebied van tuchtzaken die vanaf het komend seizoen ingaan. Wij willen je vragen om deze e-mail ook onder de aandacht te brengen van de trainers en/of leiders binnen je vereniging zodat ook zij goed voorbereid aan de start van het seizoen staan.

Voor de bekerindeling van alle team van V.V. Drachten klik op deze link.

In het nieuwe seizoen zijn er diverse wijzigingen betreffende het opzet van het voetballen en zal straks het afwikkelen van het wedstrijdformulier niet meer via de computer gebeuren maar via het mobiele digitale wedstrijdformulier(MDWF).

Toelichting bij de voorlopige indelingen

Nu het seizoen bijna is afgelopen, bereiden we ons al weer voor op het nieuwe seizoen. We hebben bij de voorlopige indeling zo veel mogelijk een aantal spelregels aangehouden:
1.    We proberen steeds het belang van de speler, het kind voorop te stellen.
2.    We proberen, als het kan, vriendjes bij elkaar te plaatsen (vooral bij de O13, O11 en O9);
3.    Het eerste team is het sterkste team;
4.    We proberen evenwichtige teams samen te stellen;

Zaterdag 13 mei was het zo ver! JO9-5 van VV Drachten kon deze dag kampioen worden.

In februari is dit nieuwe team met allemaal nieuwe spelers gevormd. Gelijk werd het belangrijkste doel afgesproken, namelijk 'plezier hebben met z'n allen'. Dit doel, de twee leiders (Arjen en Arjen) en alle spelers bij elkaar bleek een droomcombinatie, want de eerste wedstrijd werd gelijk al met 7 doelpunten verschil gewonnen. In de wedstrijden daarna volgden nog veel meer doelpunten (127 in totaal).

De AED (Automatische Externe Defibrillator) was er dankzij de club van 50 al een poosje, maar de kast liet nog op zich wachten. Deze is in de kerstvakantie nu ook aangeschaft en opgehangen. De AED hangt in de centrale hal tussen de kleedruimtes in het tribunegebouw.

Beste ouders/verzorgers,

Zoals we eerder al bekend hebben gemaakt, gaan we bij VV Drachten ouders inschakelen bij het draaien van de bardiensten, zodat we allemaal kunnen blijven genieten van bijvoorbeeld een kopje koffie of thee en een warm clubhuis, voor, tijdens en na de wedstrijden van onze jeugd.